O sansür onbinlerce iptal getirmiş

Aralarında Samanyolu TV, Bugün TV, Kanal Türk ve Yumurcak TV’nin de bulunduğu 7 kanalı yayından kaldıran Digitürk, geçen yılın son çeyreğinde 80 bin abone kaybetti. Geçtiğimiz ekim ayında sansür kararının uygulayan Digitürk, büyük tepki toplamıştı. Sansür kararına tepki gösteren çok sayıda kişi aboneliğini iptal ettirdi.

Digiturk'e siyah kurdelalı kumanda protestosu

Yaklaşık 2 buçuk yıldır Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yönetilen Digitürk 2015 yılının ekim ayında 7 Tv kanalını yayından kaldırmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu’ tarafından yapılan bir soruşturma ile ilgili Digitürk’ten 7 Tv kanalının yayınına son verilmesi istenmişti. Kendilerine yönelik talebi açıklayan Digitürk; Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber (Samanyolu Haber), Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV kanallarını platformdan çıkarmıştı.

Bu süreçte binlerce tüketici tepkilerini göstermek için aboneliklerini iptal etmişti. Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından açıklanan ‘Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü’ son çeyrek raporuna göre Digiturk, sansür kararının ardından ciddi sayıda müşteri kaybetti.

Ekonomiekibi.com’un haberine göre eylül ayında 2 milyon 625 bin olan abonelik sözleşmesi sayısı sansür kararının ardından 79 bin kişi düşüşle 2 milyon 546 bine düştü. Gerçek müşteri sayısını ifade ‘kullanıcı sayısı’ da 75 bin kişi azaldı ve 2 milyon 869 bine indi. ‘Ödemeli Tv abone sayısı’ yine 80 bin kişi düşüşle 2 milyon 856 bine indi.

Abone iptallerinin önüne geçmek isteyen Digitürk yönetimi özel bir kampanya organize etmiş ve aylık 69 lira olan Ligtv paketinin fiyatını 39 liraya kadar indirmişti. Sektör temsilcileri Ekim-Aralık döneminde yapılan LİGTV+Spor Paketi +Mobil TV’den oluşan kampanyanın birçok tüketiciyi geri getirdiği bilgisini verdi. Bu kampanya sayesinde Digiturk aboneliğini iptal eden bazı kullanıcıların yeniden abone olduğu şirket yetkilileri tarafından da doğrulandı. Bu sayede geri dönen müşteri sayısının 50 bin civarında olduğu tahmin ediliyor.
<< Önceki Haber O sansür onbinlerce iptal getirmiş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER