O sır görüşmenin şahidi konuştu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Şubat 18 2020
15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsünde dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal'ın koruma şefi eski astsubay Fatih Kahraman, "Abidin Ünal kuyruğunu kurtarma derdinde. Üs kapatılmaya çalışılsa da Akıncı'da Hulusi Akar ile görüşme yaşanmıştır, gerçektir ve her iki taraf da bu sır görüşmeyi bilmektedir. Kendini kurtarmak için beni ateşe attı. Dışarıda bunları açıklasaydım yer yerinden oynardı." dedi.
SAMANYOLUHABER- Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Akıncı Davası'nda sanıkların esas hakkında mütalaaya karşı savunmalarının alınmasına devam edildi.
Bugünkü celsede savunma yapan dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal'ın koruma şefi eski astsubay Fatih Kahraman, savunma hakkının bir günle sınırlanmasına tepki gösterdi.
NİÇİN KOMUTANLAR VE HAKAN FİDAN'DAN HESAP SORULMADI?
Mahkeme Başkanı Selfet Giray'ı, "Hak hırsızlığı, yıllarınızı verdiğiniz hukuk adamlığınıza gölge düşürecektir." sözleriyle eleştiren Kahraman, 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsüne dair komuta kademesi ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'dan hesap sorulmamasının darbenin gerçek fâillerine ulaşılmasını engellediğini söyledi.
Kahraman, Başkan Giray'ın da katıldığı bir çalıştayda "Şüpheden devlet yararlanmalı." şeklinde bir kriter belirlendiğini hatırlattıktan sonra şöyle konuştu: "Ancak Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter ve Emre Belözoğlu'nda devlet şüpheden yararlanmamış, erklerin baskısı ile beraat ettirilerek, şüpheden sanığın yararlanması sağlanmıştır."
“ABİDİN ÜNAL BANA BUNLARIN KONTROLLÜ BİR ŞEKİLDE AKINCI'YA GETİRİLMESİNİ, DİĞERLERİNİN BIRAKILMASINI SÖYLEDİ”
Kahraman, 15 Temmuz gecesi İstanbul Moda'daki düğünden Ankara Akıncı Üssü'ne (Mürted) nasıl geçtiklerini ise şöyle anlattı: "Moda'dan çıkarken Abidin Ünal bir not verdi. Hatırladığım, Mehmet Şanver ve Hasan Küçükakyüz'ün isimleri vardı. Abidin Ünal bunların kontrollü bir şekilde Akıncı'ya getirilmesini, diğerlerinin bırakılmasını söyledi."
"Helikopterde de telefon görüşmelerine devam etti." diyen Kahraman, "Sabiha Gökçen'deki VIP uçağa geldiğimizde uçuş ekibine 'İyi akşamlar' dedi v
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!2.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor3.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!4.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!5.Uyuşturucu Soruşturması: Emrullah Erdinç serbet
6.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'7.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi8.Mahkeme salonunu birbirene katmışlardı: Daltonlar'ın cezası belli oldu!9.Rusya cephesinden ilk açıklama: Rus İHA'larının Türkiye'de ne işi var?10.Saran Adli Tıp'ın raporunu kabul etmedi: 'Açık bir karalama kampanyası!'

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay B...

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamik...

Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme sa...

Uyuşturucu Soruşturması: Emrullah Erdinç serbet


