O tümamiral NATO toplantısında!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Ağustos 11 2016
15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturması kapsamında Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. ABD'den sığınma talebinde bulunduğu öğrenilen Uğurlu'nun, NATO'nun resmi internet sitesinden duyurulan bir çalışmada yer aldığı görülüyor.

Reuters'in haberine göre, İzmir’de Hizmet Hareketi'ne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edilen Tümamiral Uğurlu, Türkiye'ye dönmeyerek ABD’den sığınma talep etmişti.
Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nden Reuters’a yapılan açıklamaya göre Uğurlu, 22 Temmuz’da rütbelerini ve kimliğini üse bıraktı ve bundan sonra kimse kendisinden haber alamadı.
O AMİRAL NATO ÇALIŞMASINDA

Gelişmelerin üzerine NATO'nun resmi internet sitesine konulan 28 Temmuz tarihli bir haberde yer aldı.
Habere göre Uğurlu 26 Temmuz'da NATO'nun bir çalışma toplantısına katıldı.
Haberde, Uğurlu'nun Türkiye'deki darbe girişiminden 11 gün sonra gerçekleşen NATO Endüstriyel Danışma Grubu'nun çalışma toplantısında çekilen bir fotoğrafı da yer aldı.
ABD Donanması'nın iletişim birimin aktarılan haberde, 26-27 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen çalışma grubu toplantılarına yedi ülkeden 12 görevlinin katıldığı belirtildi.
Uğurlu'nun yer aldığı toplantının da Virginia eyaletinin Norfolk kentindeki NATO üssünde yapıldığı belirtildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li gazeteciler birbirine girdi: “Ahmet Hakan’ın sicili bozuk, itibarı yok”2.5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzanan başarı hikayesi Tututanlar'da3.Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmesiyle ilgilenmiyor!4.Ünlülere uyuşturucu soruşturmasında flaş gelişme: Veyis Ateş de gözaltına alındı5.Zelensky’den referandum önerisi
6.Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştirileri peş peşe sıraladı7.Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!8.Özel'den flaş iddia: Ankara'ya ulaşan İHA Erdoğan'dan talimat gelmediği için vurulamadı9.Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY uçağı iniş yapmadan geri döndü10.İktidarın en büyük gururuydu!

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER







