O uçak düşmemiş, düşürülmüş
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mayıs 11 2020
Etiyopya, Koronavirüs salgınından etkilenen ülkelere yardım taşıyan bir özel uçağı düşürdü.
Etiyopya, Koronavirüs'ten etkilenen ülkelere yardım taşıyan bir özel uçağı "intihar görevi düzenlediğini" düşünüp, düşürüldüğünü doğruladı.
Afrika Birliği'ne gönderilen açıklamada 4 Mayıs'ta Somali'deki Bardale kasabasındaki bir kampı koruyan Etiyopyalı askerlerin bahsi geçen Kenya uçağını "tehdit olarak gördükleri" için vurduğu belirildi.
Uçağın insanı yardım ve medikal ekipman taşıdığı belirtildi.
ETİYOPYA ORDUSU TARAFINDAN DÜŞÜRÜLDÜ
Al Jazeera'nin aktardığına göre kampta görev yapan askerlere uçağın geçişi hakkında haber verilmedi. Askerler bu sebeple gördükleri uçağın "potansiyel olarak intihar görevinde" olduğunu düşündü.

Etiyopya ordusuna ait uçaksavar bataryasının düşürdüğü uçak yardım malzemeleri taşıyordu.
Açıklamada, uçağın "iletişimsizlik" yüzünden düşürüldüğü ve ülkeler arası bir araştırma ekibi kurulması gerekeceği belirtildi.
Kenya, uçağın Somali'ye yardım taşıdığını ve yaşananların kendilerini şoke ettiğini ifade etti. Uçakta kaç kişilerin kurtulup kurtulmadığına dair herhangi bir bilgi verilmdi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi3.Bu kez İzmit'e İHA düştü.4.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!5.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!
6.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var7.Operasyonlara 'siyasi' diyen Serkan Toper hakkkında 'etkin pişmanlık' iddiası!8.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait9.Murat Çalık'a kritik müdahale!10.Uyuşturucu soruşturması: Kasım Garipoğlu’nun mal varlığına el konuldu

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







