Endişeli bekleyiş devam ediyor

Belçika'nın başkenti Brüksel’in bir terör saldırısına hedef olma ihtimali üzerine dün 4’e çıkarılan tehdit seviyesinin değiştirilmemesi yönünde karar alındı. Bu akşam toplanan Milli Güvenlik Kurulu, tehlikenin henüz geçmediğini belirtti.

Endişeli bekleyiş devam ediyor

Fransa'nın başkenti Paris'teki saldırılar sonrasında, Brüksel’in de terörün hedefi olabileceği konusunda ciddi işaretler olması sebebiyle Brüksel’de terör tehdit seviyesi 4’e çıkarılmıştı.

Tehdit sebebiyle alışveriş caddeleri kapatılmış, büyük organizasyonlar iptal edilmiş ve toplu taşıma araçları çalışmamıştı. Bu akşam tekrar toplanan Milli Güvenlik Kurulu, "Brüksel’de tehdidin geçmediği" gerekçesiyle en yüksek tehdit seviyesi olan 4’te kalacağını açıkladı. Terörle mücadele kurumunun tavsiyesi üzerine yarın da Brüksel’de okul ve metrolar kapalı olacak.

Öte yandan Başbakan Charles Michel de yaptığı açıklamada, tehlikenin ciddi olduğunu ve Brüksel’e çok yakın olduğunu aktardı.

BELÇİKA BAŞBAKANI: "PARİS'TEKİ GİBİ BİR SALDIRIDAN ENDİŞELİYİZ"

Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında konuşan Belçika Başbakanı Charles Michel, "Teröristlerin aynı Paris'te olduğu gibi, eş zamanlı saldırılarda bulunmalarından korkuyoruz" ifadelerini kullandı, Brüksel'de görev yapan polis ve asker sayısının artırılacağını duyurdu.

Paris'te yaşanan terör saldırılarının arından Belçika'da oynanacak olan Belçika ve İtalya milli takımları arasındaki hazırlık karşılaşması da güvenlik endişesi nedeniyle iptal edilmişti.

CİHAN
<< Önceki Haber Endişeli bekleyiş devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER