Devlet Bahçeli'yi kızdıran karar

Okuma Süresi 2 dkYayınlanma Cumartesi, Haziran 18 2016
MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, 19 Haziran pazar günü yapılacak tüzük kurultayına katılacağını açıkladı. Yılmaz, kurultayın hukuki ve meşru olduğunu, her ülkücünün bu iradeye saygı göstererek kurultaya katılması gerektiğini vurguladı.

Milliyetçi Hareket Partisi'nde pazar günü yapılacak kurultay için geri sayım sürerken gelen bir açıklama gündeme bomba gibi düştü. Bahçeli'nin en güvendiği illerden olan Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, delege iradesinin görmezden gelinemeyeceğini belirterek, Başbuğ'dan öğrendikleri Ülkücülük gereği 19 Haziran Kurultayı'na katılacağını açıkladı.

İşte Seyfettin Yılmaz'ın o açıklaması:

"Pozantı’nın Kamışlı köyünde başlayan hayatımda; Cenab-ı Allah bu millete hizmet yolunda pek çok görevler nasip etti.

Allah’ın nasip etmesi, Genel Başkanımızın takdiri, ülküdaşlarımın desteği, milletimizin teveccühü ile halen Adana Milletvekilliği yapmanın onurunu taşıyorum.

Ancak açıkça ifade etmem gerekirse; geçmişe dönüp baktığımda, siyasi hayatımdaki en gurur duyduğum dönemin, rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in yanında geçirdiğim dönem olduğu kanaatindeyim.

Oyumuzun %2’lerde olduğu dönemlerde, bir kemiğin ardından saatlerce yol giden itlerin bile kimsesizliğimize güldüğü zamanlarda; uzun yıllar yanında ve yakınında olduğum Başbuğumdan çok şeyler öğrendim.



Rahmetli Başbuğumdan dinleyenler hatırlayacaktır...

Derdi ki; “bu hareketin hedefine ilerleyişi belki bir kağnı gibi yavaş olmaktadır. Bazen kağnının tekeri taşa gelir, çamura saplanır ve duraklar. İşte siz Ocaklıların görevi böyle zamanlarda daha net ortaya çıkar. Sizler böyle zamanlarda, düzgün adımlarla gelip o tekeri saplandığı çukurdan kurtarıp hedefe doğru yürüyüşünü sağladıktan sonra yine düzgün adımlarla kağnının yanındaki yerinizi alacaksınız. Tıpkı 12 Eylül’de kervanımız dağıtılmaya çalışıldığında sahip çıktığınız gibi sahip çıkacaksınız davaya.”

Yarım asırı aşan yürüyüş

Bu haberler de ilginizi çekebilir