O yasayla 17-25 sıfırlanacak

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, varlık barışı yasasıyla ülkenin kara para cenneti olacağını söyledi. Yarkadaş, “Yolsuzluk ve hırsızlık yapanlar yasayla korunacak” dedi.

Dokunulmazlıkta 17/25 anlaşmazlığı

(Video Arşiv)

‘KARA PARA SAHİPLERİNE DAVA AÇILMAYACAK’

CHP’li Barış Yarkadaş, kanun tasarısıyla ilgili TBMM Genel Kurulu’nda önemli açıklamalarda bulundu. Yarkadaş, “Kanun çıktığında yolsuzluk, rüşvet ve kara para sahipleri gerçek adlarıyla değil kuryeleri ve mutemetleri eliyle istedikleri kadar malvarlığını gümrüksüz, vergisiz ve yargıdan muaf bir şekilde ülkeye sokabilecekler. Bu aracı kişilere hiçbir dava açılmayacak. Maliye hem aracılara hem de mal sahiplerine hiçbir soru sormayacak” dedi.

Zarrab daha rahat hareket etsin diye mi?’

Türkiye’nin kara para cennetine dönüşeceğine işaret eden Yarkadaş, “Bu tasarıyla hem önceden hem de yakın zamanda imzalamış olduğumuz uluslararası sözleşmeler de delinecek. Neyin karşılığında? Reza Zarrab’ın mutemedi daha rahat hareket etsin diye mi? Haklarında yolsuzluk ve rüşvet iddianameleri düzenlenmiş bakanlar, bakan çocukları ve bürokratlar dışarı çıkardıkları parayı daha rahat sıfırlasınlar diye mi? Bu soruların cevaplarını gayet iyi biliyoruz” diye konuştu.

HIRSIZI AKLAMA YASASI

Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Artık yolsuzluk ve hırsızlık yapanlar yasayla korunacak. 17-25 Aralık’ta sıfırlanamayan paralar bu yasa eliyle sıfırlanacak. Bu paranın kaynağı ve trafiği denetlenmeyecek. Bankalar denetim dışına çıkacak, ekonomi garip bir hale dönüşecek. Bu yasanın adı varlık barışı’ değil, olsa olsa ‘Hırsızları Aklama’ yasası olur.”

<< Önceki Haber O yasayla 17-25 sıfırlanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER