Trump Obama'nın bu açıklamasına çok sinirlenecek
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Şubat 17 2016
ABD Başkanı Barack Obama, milyarder işadamı ve televizyon yıldızı Donald Trump'ın Başkan olamayacağını söyledi ve Beyaz Saray görevi için "bu ciddi bir iş" dedi.

Obama, New Hempshire eyaletindeki ön seçimleri kazanan Cumhuriyetçilerin Başkan aday adayı Trump için "Başkan olamayacağını düşünüyorum. Çünkü Amerikan halkına inancım tam" dedi.
Trump yapılan anketlerde Cumhuriyetçi adaylar arasında önde gidiyor ve Cumartesi günü yapılacak Güney Carolina ön seçimleri için de favori gösteriliyor.
Asean ekonomik zirvesinde konuşan Obama, Trump hakkında gelen sorular üzerine "Seçmen Trump'ı seçmeyecek. ABD Başkanlığı'nın ciddi bir iş olduğunu çok iyi biliyorlar" dedi.
Obama sözlerine "Bu iş bir reality şova benzemez. Bir terfi ya da pazarlama kampanyası da değil. Zor bir iş. Başkanlık görevi sivri sözler ve sizi her gün haber bültenlerine taşıyacak açıklamalar anlamına gelmez" diyerek devam etti.
Donald Trump ise Obama'nın sözlerine "Amerika'ya bu kadar zarar vermiş olan bir Başkan tarafından eleştirilmeyi iltifat olarak kabul ederim" diyerek yanıt verdi.
Donald Trump ve Barack Obama arasındaki gerginlikler, ünlü işadamının Başkan adaylığı açıklamasının öncesine dayanıyor.
Trump, Obama ilk kez Başkanlık görevine seçildiği dönemde, ABD doğumlu olduğunu ispatlamasını ve doğum belgesini kamuoyu ile paylaşmasını istemişti.
Trump'ın seçim kampanyası ise Meksika sınırına duvar örülmesi, Müslüman mültecilerin ülkeye kabul edilmemesi gibi çokça tartışılan politikalardan oluşuyor.
Cumhuriyetçi Başkan aday adayı Trump, Başkan seçilmesi halinde ABD'de yaşayan 11 milyon kaçak göçmeni sınır dışı edeceğini söylüyor.
BBC
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!3.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi4.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'5.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!
6.BİM Bank geliyor: Süreç resmen başladı7.Zelenski 20 maddelik barış planını kamuoyuna ilk kez açıkladı8.Mahkeme salonunu birbirene katmışlardı: Daltonlar'ın cezası belli oldu!9.Rusya cephesinden ilk açıklama: Rus İHA'larının Türkiye'de ne işi var?10.Milyon dolarlar havada uçuşuyor: Rezan Epözdemir’in MASAK raporundan kimler kimler çıktı?

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamik...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...


