Obama, küçük Ahmed'i Beyaz Saray'a davet etti


ABD Başkanı Barack Obama, etiket' title='icat haberleri'>icat ettiği dijital saati bomba zanneden öğretmeninin şikayetiyle gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Sudan asıllı Ahmed Muhammed'i Beyaz Saray'a davet etti.

Bilime olan yakın ilgisi bilinen Başkan Obama, Twitter'dan paylaştığı mesajında, "Klas saat Ahmed. Onu Beyaz Saray'a getirmek ister misin? Senin gibi çocukların bilimi sevmeleri için ilham vermeliyiz. Amerika'yı büyük yapan şey bu." diye yazdı.

Haksız yere gözaltına alındığı belirtilen Ahmed Muhammed için Twitter'da '#IStandWithAhmed' (Ahmed'in yanındayım) adıyla bir etiket açıldı. Siyaset ve teknoloji dünyasının tanınmış isimlerinden Ahmed'e ardı ardına destek mesajları geldi.

ZUCKERBERG FACEBOOK'A DAVET ETTİ

Facebook kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, yaptığı yazılı açıklamada, "Klas birşeyler geliştirmek beceri ve tutkusu olan insanlar alkışlanmalı, tutuklanmamalı. Gelecek Ahmed gibi kişilere ait." dedi. Muhammed'den kendisini ziyaret etmesini isteyen Zuckerberg, "Eğer Facebook'a gelirsen seninle tanışmaktan büyük memnuniyet duyarım." açıklamasını yaptı.

ABD Eğitim Bakanı Arne Duncan da resmi Twitter adresinden "#IStandWithAhmed" hashtagine destek verdi. "Genç mühendisleri cesaretlendirmeliyiz. Onları kelepçelememeliyiz." ifadesini kullandı.

Gözaltına alındığı sırada üzerindeki A haberleri'>NASA tişörtü dikkat çeken Muhammed'e NASA'nın resmi Twitter hesabından da destek geldi. Öğrenciler için NASA'daki fırsatların paylaşıldığı bir twitte, "STEM'i (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) ve Ahmed gibi çocukların hayallerini takip etmesini destekliyoruz." denildi. Aralarında Bobak Ferdowsi'nin bulunduğu tanınmış NASA mühendislerinden de destek mesajı geldi.

ABD'nin güçlü başkan adaylarından Hillary Clinton ise resmi Twitter adresinden, "Zan ve korkular bizi güvende tutmaz. Geride tutar. Ahmed, meraklı olmayı ve üretmeyi sürdür." mesajını paylaştı.

Teksas eyaletine bağlı Irving şehrindeki MacArthur Lisesi'nde öğrenim gören Ahmed Muhammed, kendi icat ettiği saati fen bilgisi öğretmenine göstermek için okula götürmüştü. Başka bir öğretmenin bomba sanarak okul idaresine haber vermesi üzerine Muhammed gözaltına alınmıştı. Küçük mucit, sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Obama, küçük Ahmed'i Beyaz Saray'a davet etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER