Obama'nın ziyareti öncesi Hannover'de güvenlik en üst seviyede


Dünyanın en önemli endüstriyel teknoloji fuarı Hannover Messe'nin 24 Nisan'daki açılışını Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ABD Başkanı Barack Obama yapacak. 29 Nisan'a kadar açık olacak fuarın bu yılki partner ülkesi olan ABD'nin Başkanı Obama'nın gelişinden dolayı şehirde alınacak güvenlik önlemleri bazı semtlerde oturanları da etkileyecek. Hannover polisi programdan bir gün önce Hannover Kongre Merkezi (HCC) çevresinde geniş güvenlik önlemleri almak için bölgeyi sabah 08.00'den ertesi gün 22.00'ye kadar yaya ve araç trafiğine kapatacak.

Bölge sakinleri çok yoğun trafik kontrolleri ile karşı karşıya kalacak. Güvenlik tedbirlerinden özellikle hayvanat bahçesi civarında oturanlar en fazla etkilenecek. Vatandaşlara kontrollerde sorulduğu zaman kimlik ya da pasaportlarını göstermek zorunluluğu getiriliyor. Çevredeki evlerin çatılarına keskin nişancılar konuşlanacak, bomba arama köpekleri bölgede bulundurulacak. Ziyaretçi bekleyen bölge sakinleri, bu durumlarını 17 Nisan'a kadar polise bildirmek zorunda. Polis bölgede soruları cevaplandırmak için temas noktaları oluşturacak.

Başkan Obama'nın ziyareti sırasında kısıtlamalardan etkilenecek bölge sakinleri için 13 Nisan'da bilgilendirme toplantıları düzenlenecek. Ayrıca telefon hattı ve facebook üzerinden de bilgilendirmeler olacak. Hannover polisi Pazartesi gününden itibaren el ilanları da dağıtmaya başladı. Hannover Kongre Merkezi'nde programa katılacak olan 2 bin 500 davetli de yoğun güvenlik kontrolünden geçirilecek. Toplantı merkezine otobüslerle getirilecek olan davetlilerin beraberlerinde çanta ya da bavul getirmelerine izin verilmeyecek. CİHAN
<< Önceki Haber Obama'nın ziyareti öncesi Hannover'de güvenlik en üst... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER