Obama'dan Erdoğan Hakkında Flaş Sözler

Başkan Barack Obama'nın ABD'nin önde gelen dış politika dergilerinden the Atlantic'den Jeffrey Goldberg'e verdiği uzun söyleşide Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hem ''fiyasko'' hem de ''otoriter'' olarak tanımlaması dikkat çekiyor.

Obama'dan Erdoğan Hakkında Flaş Sözler

Söyleşi de Obama, İsrail Başbakanı Netanyahu gibi bazı liderlerden memnuniyetsizliğini belirtirken Erdoğan hakkında ise Obama'nın şu görüşü ilettiği yazıyor: ''Diğer bazı liderler de Obama'nın canını sıkıyor. Öncelerde Obama, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da bir türlü Doğu ile Batı arasında köprü olabilecek ılımlı bir Müslüman lider gördü. Şimd ise Obama onu (Erdoğan), o kocaman ordusunu kullanarak Suriye'ye istikrar getiremeyen bir fiyasko ve otoriter olarak görüyor.''

Haberdar'ın haberine göre; Obama'nın bu sözleri, Erdoğan'ın Nükleer Zirve için Washington'a Mart ayı sonunda gelmeye hazırlandığı günlere denk gelmesi dikkat çekici.

Bu ağır sözler, ve hatta hakaretler, Obama'nın 7 yılı aşkındır süren başkanlığı süresince Erdoğan hakkında kullandığı en ağır sözler olarak kayıtlara geçti.

2012 yılında TIME'e konuşarak, Erdoğan'ı dünya liderleri arasında kendisine en yakın beş lider arasında sayan Obama'nın bugün yayınlanan söyleşisinde aynı Erdoğan'a ''fiyasko'' demesi aradaki büyük değişimi gösteriyor.

Haberdar
<< Önceki Haber Obama'dan Erdoğan Hakkında Flaş Sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER