Obama'dan tarihi ziyaret

ABD Başkanı Barack Obama, Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile birlikte Hiroşima'yı gezecek. Beyaz Saray, ziyaretin 21 Mayıs ve 28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşeceğini duyurdu.

Obama'dan tarihi ziyaret

Beyaz Saray, ABD Başkanı Barack Obama'nın 27 Mayıs'ta Japon kenti Hiroşima'yı ziyaret edeceğini duyurdu.

Böylece Obama, Hiroşima'yı ziyaret eden ilk ABD başkanı olacak. Hiroşima, İkinci Dünya Savaşı sırasında ABD tarafından atom bombasıyla vurulmuştu.

Beyaz Saray sözcüsü Josh Earnest, "ABD Başkanı, Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile birlikte Hiroşima'ya tarihi bir ziyaret gerçekleştirecek" dedi.

Beyaz Saray, Obama'nın Hiroşima ziyaretinin "nükleer silahların olmadığı bir dünyada barış ve güvenlik arayışı amacı taşıdığını" belirtti.

TARİHİN İLK ATOM BOMBASI

ABD, 6 Ağustos 1945'te Hiroşima'ya tarihin ilk atom bombasını bırakmış, kentin yüzde 90'ı yıkılmış ve ilk anda 80 bin kişi yaşamını yitirmişti. Üç gün sonra da Nagazaki'ye atom bombası atılmış, burada da en az 40 bin kişinin ilk anda öldüğü belirtilmişti. Atom bombasının sonraki etkileriyle büyük çoğunluğu sivil olmak üzere 200 bin kişinin yaşamını yitirdiği tahmin ediliyor. İzleyen aylar ve senelerde radyasyona bağlı hastalıklardan bölgede ölümler devam etti.

Japonya, bombaların atılmasından birkaç gün sonra İkinci Dünya Savaşı'nda yenilgiyi kabul etmişti.

Kaynak: Cumhuriyet
<< Önceki Haber Obama'dan tarihi ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER