Obama'nın 'Erdoğan tam bir fiyasko' sözlerine hükümetten açıklama

The Atlantic dergisinden Jeffrey Goldberg'in 'Obama'ya göre Erdoğan tam bir fiyasko' sözlerine AK Parti'den yanıt geldi.

Obama'nın 'Erdoğan tam bir fiyasko' sözlerine hükümetten açıklama

ABD Başkanı Obama ile söyleşi yapan The Atlantic dergisinden Jeffrey Goldberg “Obama, Erdoğan’ı ılımlı bir Müslüman lider olarak görüyordu. Ama artık Erdoğan’ı bir fiyasko, otoriter bir lider addediyor” şeklindeki sözleri, siyasetin gündemine oturdu.

Goldberg'in sözleri hakkında AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı. "Hiçbir şekilde doğru kabul edilemeyecek bir ifadedir. Bunu yazan gazeteciyi kınıyoruz" diyen Çelik, ABD'den de yalanlama beklediklerini dile getirdi.



"DAHA GÜÇLÜ BİR YALANLAMA GELMESİNİ BEKLİYORUZ"

ABD Başkanı Barack Obama'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için 'beceriksiz ve otoriter' ifadelerini kullandığı yönündeki iddialar sorulan Çelik, "10 sayfaya yakın bir makale, okudum. Birçok liderle ilgili Sayın Obama'nın ifadelerini tırnak içinde vermiş. Tırnak içerisinde verilen şunu gösteriyor ki doğrudan Sayın Obama'nın ifadesidir. Fakat Sayın Cumhurbaşkanı'mızla ilgili ifadeler öyle değil. Gazetecinin kendi yorumu, kendi algısı. Bu şekildeki bir ifade hiçbir şekilde kabul edilemez. Doğru da değil zaten. Bu ifadenin gazeteci tarafından bu şekilde aktarılmasını, bu haberin yapılmasını kınıyoruz. Süreç içerisinde daha güçlü bir yalanlama gelmesini bekliyoruz" diye yanıt verdi.

DHA


<< Önceki Haber Obama'nın 'Erdoğan tam bir fiyasko' sözlerine hükümetten... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER