Öcalan üzerinden yeni hamle...

Millet Gazetesi yazarı Murat Aksoy, köşesinde erken seçime Selahattin Demirtaş'ı oyundan düşürmüş olarak gitmek isteyen AKP'nin planı duyumunu yazdı.

Öcalan üzerinden yeni hamle...

Aksoy, Erdoğan'ın isteğiyle gerçekleştiğini yazdığı görüşme ile Öcalan'dan Demirtaş'ı HDP Genel Başkanlığı'ndan alması için baskı yapıldığını öne sürdü.
İşte o yazıdan ilgili bölüm...
(...)

ERDOĞAN’IN İSTEĞİYLE GÖRÜŞTÜLER
 
Gelelim Ankara’dan gelen duyuma.
 
Bu duyumu iki hafta önce aldım. IMC TV’de katıldığımız bir programda eski milletvekili Ufuk Uras da benzer bilgiyi paylaşınca yazmak şart oldu.
 
Kulislerde konuşulanlara göre MİT’in Öcalan’la sürdürdüğü alt düzey görüşmeler dışında Erdoğan’ın isteğiyle bir grup yeni milletvekili Öcalan’la görüşmek üzere adaya gönderiliyor.

Heyetin içinde Kürt kökenli gazeteci milletvekilleri ile Kürt sorununun bilen akademisyen milletvekilleri var. Seçimden önce ve sonra yapılan toplam 4 ziyarette başarısız oluyor. Öcalan tecrit altında olduğu için heyetle görüşmeyi reddediyor.
 
''DEMİRTAŞ’I GÖREVDEN ALIN''
 
Heyet Öcalan’la görüşemiş ama ona iletilmesi gereken mesajı iletmişler. Mesaj şu: “Çözüm süreci Demirtaş yüzünden tıkandı. Demirtaş’ı Eş Başkanlıktan alın, size uygulanan tecrit de kalksın, süreç kaldığı yerden tekrar devam etsin.”
 
Bu duyumları sormak için heyetin içinde olduğunu düşündüğüm bir ismi aradım, telefonu cevap vermedi. Mesaj attım, ona da cevap henüz gelmedi.
 
Görünen o ki, Erdoğan bir kez daha Demirtaş’ın siyaseten tasfiye olmasını istiyor. Erken seçime HDP’nin Demirtaş’sız girmesini istiyor.
 
Bu tabloya KCK’nın ateşkes bitecek tehdidini ekleyince Demirtaş ilk liderlik sınavının önüne gelmiş oldu.
 
O da yarına… 

<< Önceki Haber Öcalan üzerinden yeni hamle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER