ODTÜ'nün inanılmaz düşüşü

Times Higher Education tarafından her yıl yapılan üniversiteler derecelendirmesinde ODTÜ'nün 3.lükten 64.lüğe gerilemesi şaşkınlığa yol açtı.

ODTÜ'nün inanılmaz düşüşü

Yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education tarafından BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti) ile yükselen ekonomilerdeki üniversitelerin değerlendirildiği 2016 sıralamasında geçen yıl 3. sırada olan ODTÜ, değerlendirme kriterlerinde yapılan değişiklik nedeniyle 64. sıraya geriledi.

Cumhuriyet'in haberine göre, Geçen yıl 29. sırada olan Koç Üniversitesi ise 13. oldu. Sabancı Üniversitesi 22., Bilkent Üniversitesi 41., İstanbul Üniversitesi de 62. sırada yer aldı.

Türk üniversitelerinin bu yıl sıralamada bu kadar geriye düşmesine, 1000 ve üstünde imzaya sahip makalelerin değerlendirme dışı tutulması, bölge avantajı puanlarının iptal edilmesi ve daha fazla ülkenin listede yer alması gibi değişikliklerin neden olduğu kaydediliyor. Koç Üniversitesi’nin ise 1000 üstü yazara sahip makalelerden kaynaklı değişimden çok az etkilendiği belirtiliyor.

En iyi üniversiteler
1 Pekin Üniversitesi-Çin
2 Tsinghua Üniversitesi- Çin
3 Lomonosov Moskova Dev. Üniv.-Rusya
5 Ulusal Tayvan Üniversitesi-Tayvan
6 Witwatersrand Üniv.- Güney Afrika
7 Çin Bilim ve Teknoloji Üniv.-Çin 8 Zhejiang Üniversitesi- Çin
9 Sao Paulo Üniversitesi- Brezilya
10 Şangay Jiao Tong Üniversitesi- Çin
 
Türk Üniversiteleri 2016
Koç Üniversitesi: 13
Sabancı Üniversitesi: 22
ODTÜ: 64
İTÜ: 69
Boğaziçi Üniversitesi: 71
Anadolu Üniversitesi: 106
Hacettepe Üniversitesi :168
<< Önceki Haber ODTÜ'nün inanılmaz düşüşü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER