Ödüllü proje yarışması sanayi esnafına tanıtılıyor

Ödüllü proje yarışması sanayi esnafına tanıtılıyor

Amasya Üniversitesi ile Sanayi ve Ticaret Odası'nın ortaklaşa düzenlediği 20 bin lira ödüllü 'Süper Bir Fikrim Var' adlı proje yarışmasının sanayi esnafına tanıtımına başlandı.
Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feda Öner, düzenlenecek yarışma sayesinde bünyelerinde bulunan öğrencilere ve Amasya'da ikamet eden vatandaşlara buluş yapma heyecanı aşılamak, insanların ilgisini bilim ortamına çekmek istediklerini söyledi.

Amasya Küçük Sanayi Sitesi'nde bulunan esnafları beraberindeki heyet ile ziyaret eden Feda Öner, "Ödüllü proje yarışmalarımızla öğrencilerimizi ve Amasya halkını, özellikle de sanayi esnafı yenilikçi düşünmeye teşvik ediyoruz. Önceki ödüllü yarışmalarımızda çok güzel ürünler ortaya çıktı. Yapay Kol, Görme Engelliler İçin Elbise, Engelliler İçin Temizlik Robotu, Akıllı Sera, Sigara Savar, Aydınlatan Çanta gibi projeler öğrencilerimizin ödüllü proje yarışmalarında ortaya koydukları projelerden sadece birkaçı, bu yarışmada da yenilikçi projelerin olacağına inanıyoruz." dedi.

Çağın en önemli kavramlarından birinin inovasyon olduğunu vurgulayan Öner, proje yarışmalarıyla yeni fikirleri olanlara fırsat sağlandığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Fikirlerin ürünlere, ürünlerin de değere dönüşmesi amacıyla 'Süper Bir Fikrim Var' yarışmasını düzenlemiş bulunuyoruz. Ayrıca proje yarışmalarıyla öğrencilerin ve meslek sahiplerinin meslekleriyle ilgili işlerle daha çok uğraşmalarını ve mesleklerine dair aidiyetlerini artırmayı da hedefliyoruz."

Rektör Yardımcısı Öner, son başvuru tarihinin 29 Nisan olduğu proje yarışmasının ön değerlendirmesinin 5 Mayıs, final toplantısının ise 12 Mayıs tarihinde yapılacağını sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Ödüllü proje yarışması sanayi esnafına tanıtılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER