ÖG-DER: Angarya işlerden dolayı Malatya'da 12 yıldır eğitim sekteye uğruyor


MALATYA (CİHAN)- Şuurlu Öğretmenler Derneği(ÖĞ-DER) Malatya Şube Başkanı Ramazan Güllüoğlu, "Alanda çalışan öğretmenlerle yaptığımız görüşmelerde okul müdürleri ve öğretmenler, angarya işlerden dolayı Malatya'da son 12-13 senedir eğitimin büyük sekteye uğradığını düşünmektedirler" dedi.

Ramazan Güllüoğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye'de 70 ilde faaliyette bulunan derneklerinin Hz. Peygamber'in 'Ben ancak muallim olarak gönderildim' hadisine binaen kurulduğunu belirtti. Dernek olarak erdemli nesillerin yetişmesinin mücadelesi içinde olduklarını söyleyen Güllüoğlu, "Eğitimin her kademesinde hizmet veren, vermiş olan veya hizmet verme niteliğine sahip olan eğitimcilerin, öğretmenlerin, üniversite hocalarının birlik ve beraberliğini sağlamaktır." dedi.

Dernek olarak Malatya Valiliği ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nden taleplerini dile getiren Güllüoğlu, şunları söyledi: "Bütün öğretmenlerimizi ve bütün eğitim çalışanlarını kucaklamalarını ,okullarda mevcut olan olumsuz havanın kaldırılması yönünde tekrar Malatya insanının kucaklanmasına yönelik çalışmalar yapılmasını bekliyoruz. Bazı vakıf dernek ve sendikalara yakın görünüp bazılarına uzak durmanın Malatyamıza birşey kazandırmayacağını belirmek istiyoruz. Şeffaf ve adil bir yönetimin en üstten başlayarak okullara kadar sirayet etmesini bekliyoruz. Ayrıca öğretmenler ve okul müdürleri muhataplarının kim olduğu konusunda kafa karışıklığı içerisindeler. Bu kafa karışıklığının bir an önce düzeltilmesini beklemektedirler. Projeler konusunda uygulayıcıların da fikirlerinin alınması gerektiğini düşünmekle beraber protokole, reklama yönelik projelerden derhal vazgeçilmesini talep etmekteyiz. Alanda çalışan öğretmenler olarak yaptığımız görüşmelerde okul müdürleri ve öğretmenler sadece öğretmenlik yapmak istediklerini angarya işlerden dolayı Malatya'da son 12-13 senedir eğitimin büyük sekteye uğradığını düşünmektedirler. Malatya'da görev yapan idarecilerimizin tamamından şunu bekliyoruz. Malatya'nın eğitim durumu ortada artık doğru işlerin yapılmasını bekliyoruz. TEOG, YGS bu anlamda üzerimize düşen sorumluluktan kaçmayacağımızı belirtmek istiyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber ÖG-DER: Angarya işlerden dolayı Malatya'da 12 yıldır... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER