Oğlu öldürülen anne: Özgecan'a yapılanlar oğluma yapıldı


Kocaeli Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Burak Pehlivan'ın selamını almadığını iddia eden kişi tarafından boğazı kesilerek öldürülmesine ilişkin zanlılardan biri müebbet, diğeri de 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemede fenalaşan anne Nuray Pehlivan, "Bunları Allah'a havale ediyorum. Özgecan'a yapılanlar benim oğluma da yapılmıştır. O olaydaki cezayı istiyorum." dedi.

Olay, 21 Mart'ta Kocaeli Miralay Mümtaz Caddesi üzerinde yaşanmıştı. Öğretmen Nuray Pehlivan ve emekli astsubay Abüdder Pehlivan'ın iki çocuğundan biri olan Burak Pehlivan, okulundan çıkıp bir çiğ köfte salonuna girdi. İddiaya göre, dakikalar sonra aynı yere gelen Uğur Özelçi (25) ile Erkan Avcı (25) içeridekilere selam verdi. Özelçi'nin 'Naber lan' diye seslenmesine Burak Pehlivan 'İyiyim oğlum' diye karşılık verince sözlü tartışma yaşandı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesinden sonra iki arkadaş Pehlivan'a saldırmaya başladı. Kavga sırasında Burak Pehlivan'a bıçakla saldıran Uğur Özelçi, gencin boğazını keserek yaraladı. Özelçi'nin olay yerinden kaçmasından sonra Burak Pehlivan yere düşerek hayatını kaybetti. Korkunç cinayetin kamera kayıtları ortaya çıkmıştı. İzleyenlerin kanını donduran görüntülerde, Pehlivan'ın darp edilmesi ve boğazının kesilmesi yer alıyordu.

KARAR AÇIKLANDI

Pehlivan'ın öldürülmesine ilişkin dava Kocaeli Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam ediyordu. Bugün kararın açıklandığı son duruşmaya, tutuklu sanık Uğur Özelçi ve avukatı Hüseyin Acurman, tutuklu sanık Erkan Avcı ile Burak Pehlivan'ın annesi Nuray Pehlivan, babası Abüdder Pehlivan, avukatları Çetin Tezer katıldı. Uğur Özelçi'nin avukatı Hüseyin Acurman, savunmasında olay anını anlatarak, "Burada sanık selamına karşılık Burak'tan içinde 'Oğlum' kelimesini içeren yanıt almış ve Burak'a tokat atmış bu olayda Uğur kabahatlidir. Kendisi yetim büyüdüğü için bu konudaki ezikliği ortaya çıkmıştır ve 'Oğlum' kelimesiyle ilgili hassasiyeti vardır." ifadesini kullandı.

Tanıklardan birinin ifadesine göre büfecinin yanında sürekli siyah, sustalı bir bıçak taşıdığı yönündeki ifadesini hatırlatan Acurman, "Kamera kayıtları ve diğer tanık ifadelerine baktığımızda Burak tartışma sonrasında büfeye gidip büfeciyi dışarıya çağırıyor. Burak burada büfeciden bıçak almıştır." dedi.

ÖZGECAN ÖRNEĞİ

Mahkemede söz alan Burak Pehlivan'ın annesi Nuray Pehlivan da "Oğlumu planlayarak öldürmüşlerdir. Aramışlar bulmuşlar katletmişler. Bu olay basit bir olaymış gibi görüldü. Benim çocuğum neden öldürüldü? Bunları Allah'a havale ediyorum. Özgecan'a yapılanlar benim oğluma da yapılmıştır. O olaydaki cezayı istiyorum." diye konuştu.

Anne Pehlivan konuşmasının ardından fenalaşarak mahkeme dışına çıkarıldı.

ÖZELÇİ: ÇOK PİŞMANIM

Mahkeme heyeti son söz olarak Burak Pehlivan'ı boğazından bıçaklayarak öldüren Uğur Özelçi'ye söz verdi. Özelçi, "Allah şahidimdir canımı korudum. Bana 'Oğlum' dedi. Anama, bacıma küfür etti. Burak Pehlivanı hiç tanımıyordum keşke böyle bir şey olmasaydı çok pişmanım." şeklinde konuştu.

Olayın ikinci sanığı Erkan Avcı ise "Benim olayla hiçbir ilgim yok. Sadece ayırıyordum. Ben hiçbir şekilde olaya karışmadım." dedi.

MÜEBBET KARARI

Mahkeme heyeti kararı açıklamak için 5 dakika ara verdi. Aradan sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Erkan Avcı'nın Burak Pehlivan'ı öldüren Uğur Özelçi'nin saldırısına ikinci derecede katılarak onun yanında yer almak ve yardım ettiği için 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Burak Pehlivanı öldüren Uğur Özelçi'nin ise kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası verdi.

CİHAN
<< Önceki Haber Oğlu öldürülen anne: Özgecan'a yapılanlar oğluma yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER