Oğlum Karşıyaka Mezarlığı'nda

Devlet 9 yıl önce hayatını kaybetmiş polisin evini gözaltına almak için 3 kere "cemaatçi" diye bastı. Peki bu bize neyi gösteriyor?

Şehidi TSK'dan attılar!

Oğlum Karşıyaka Mezarlığı'nda

15 Temmuz'la uzaktan yakından ilgisi olmayan on binlerce insanın 2004 yılındaki MGK kararlarına dayanarak yapılan fişlemelerle mesleklerinden atıldıkları ve tutuklandıklarına ilişkin somut veriler ortaya çıkmaya devam ediyor.

Öyle ki, darbeden 9 yıl önce ölenlerin bile darbeci diye evleri baskına uğruyor. 

Tüm bunların sebebi 2004 yılında MGK’da alınan bir karar.  Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül’ün de imzasını taşıyan karar, Gülen hareketi ve Nurculuğu bitirmek için yapılması gerekenleri kapsıyordu. Bunlardan biri de fişlemeydi.

İşte o fişlemeler şimdi ya “bylock” listesine dönüştürülerek peşi peşine operasyon yapılıyor, ya da farklı farklı adlar verilerek operasyona konu oluyor.

Ancak fişçiler bazen de hata yapıyorlar. 2004’ten sonra oluşturulmaya başlayan fişlemelerden oluşturulan listelerle, Darbeci diye hakkında gözaltı kararı çıkardıkları ya da KHK ile mesleğinden ihraç ettikleri bazı kişiler çoktan ölmüş kişiler olabiliyor. 

İşte somut örnekler:

Emniyet teşkilatında başkomiser olarak görev yaparken 2007 yılında, yani tam 9 yıl önce hayata gözlerini yuman Cihan Kaya’nın evi 3 kez polisler tarafından basıldı. Kaya’nın annesi bu durumdan bıkarak, gelen polislere adres olarak Karşıyaka mezarlığını tarif etti ve “oradan gözaltına alabilirsiniz” dedi.

Afganistan'da şehit olan Deniz Astsubay Esat Kalkan, 22 Kasım'da yayınlanan KHK ile mesleğinden ihraç edildi.

Nusaybin Belediyesi işçisi Mehmet Kargı da öldükten sonra KHK ile ihraç edilen bir başka isim.
<< Önceki Haber Oğlum Karşıyaka Mezarlığı'nda Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER