"Oğlumun bugün doğum günüydü"

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerlerden Sağlık Astsubay Üstçavuş 30 yaşındaki Mekan Şahin ve Kara Pilot Üsteğmen 29 yaşındaki Burak Abikebahşi, Kocatepe Camisi’nden son yolculuklarına uğurlandı.




Şehit Abikebahşi'nin annesi Serpil Abikebahşi, babası Murat Abikebahşi, babaanne Nurten ve kızkardeşi Melis ile bir hafta önce evlenme teklif ettiği kız arkadaşı ile şehit Şahin'in annesi Sevgi Şahin, babası Veysel Şahin, eşi Aynur Şahin, kız kardeşi Alev ve kardeşi Ali Haydar taziyeleri kabul etti.

Şahin ailesinin törene Türk bayraklı tişörtlerle katılması dikkati çekerken, şehit Şahin'in 5 yaşındaki oğlu Metehan da cenaze töreninden uzak bölgelerde bir yakınının kucağında yer aldı. 

TORUNUN EVLENME TEKLİF ETTİĞİ KIZ ARKADAŞINI GÖZYAŞLARIYLA TESKİN ETTİ

Tekerlekli sandalye ile törene gelen babaanne 78 yaşındaki Nurten Abikebahşi de, "Kuzuma kıymayın, kuzumu gömmeyin" diyerek feryat ederken,  şehit torununun bir hafta önce evlenme teklifinde bulunduğu kız arkadaşına sarılarak tören boyunca teskin etmeye çalıştı.

"BUGÜN BURAK'IN DOĞUM GÜNÜ" 

Cenaze namazında şehit Üsteğmen Akibebahşi'nin babası Murat Akibebahşi, "Bugün Burak Ebikebahşi'nin doğum günü. Oğlum cennete gitti, cennete" dedi. Oğlunun naaşı geçerken baba Akibebahşi asker selamıyla uğurlarken, gözyaşları içindeki anne ise naaşın arkasından koşmak istedi ancak koluna giren yakınları buna izin vermedi.

"TSK'YA EMİR VERSİNLER, O DAĞ, 5 DAKİKADA YERLE BİR OLUR"

Şehit Şahin'in halası Saime Şahin de, yeğeninin fotoğrafını tören boyunca elinden bırakmayarak, "Cenazesi geldi. Devlet yetkililerine sesleniyorum, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne emir versin. Tek emir. O dağ 5 dakikada yerle bir olur. Bunu hepimiz biliyoruz, herkes biliyor. Kocaman ordumuz var hep bununla övünüyoruz. Ama 5 dakikada o dağları yerle bir edebilecekken her gün 3-5-8 şehit veriyoruz. Sadece emir versin. Allah bu olayda, şehitlerin buraya gelmesinde katkısı olan, en ufak katkısı olan herkese avlat acısı versin" diyerek tepki gösterdi.

 DHA
<< Önceki Haber "Oğlumun bugün doğum günüydü" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER