Oğlunun yüzünü göremezsin!

Hizmet Hareketine yönelik hukuksuz soruşturmalar ülke çapında büyük bir gürültüyle devam ederken 50 bine yakın tutuklunun her birinin sessiz feryatları yürekleri dağlıyor. Yaşam mücadelesi özellikle hasta tutuklu yakınları için gün geçtikçe zorlaşıyor. Bunun yanında bir takım görevlilerin, hak ihlallerinin zirve yaptığı soruşturmalara katkı sağlamak (!) amacıyla tutukluları çocuklarıyla tehdit ettikleri iddiaları da elimize ulaşan bilgiler arasında.

SHABER3.COM

Konya’da hukuksuz olarak tutuklanan ve 10 yaşında lösemi hastası bir oğlu bulunan H.’nin soruşturma savcısı tarafından çağrılarak “bana isim ver, yoksa oğluna kavuşamazsın, oğlunun yüzünü göremezsin, oğlunu Çocuk Esirgeme Kurumuna veririm” denilerek tehdit edildiği iddia edildi. Kendisini çocuğuyla tehdit etmesine rağmen “iftirayla kimsenin ahını alamam” diyerek savcının teklifini reddeden H.’nin lösemi hastası olan oğlu A.’nın hastalığıyla eşinin tek başına mücadele etmeye çalıştığı belirtildi.

Hastalığının tedavi edilebilmesi için ilik nakli yapılması gereken 10 yaşındaki A. ve annesinin teşhis ve tedavi aşamasında bazı gayri insani tavırlarla karşılaştığı, kendilerine “teröristin çocuğuna ilik yok” şeklinde karşılıklar verildiği öğrenildi.

Tüm yaşananlara rağmen mücadeleden vazgeçmeyen A.’ya ilik nakli yapılması için son aşamaya gelindiği, iki gündür A.’ya hastanede ışın tedavisi uygulandığı, annesinin de Perşembe günü nakil için hastaneye yatışının yapılacağı ve Cuma günü de naklin gerçekleşmesinin planlandığı belirtildi.

magduriyetler.com
<< Önceki Haber Oğlunun yüzünü göremezsin! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER