Veliden okul baskınına çok sert tepki!

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Kasım 6 2015
Van’da bulunan Özel Serhat Eğitim Kurumları'na polis tarafından yapılan baskına öğrenci velilerinden çok sert tepki geldi.
Veliden okul baskınına çok sert tepki!

Doğu Anadolu bölgesinin en çok madalya kazanan okullarından biri olan Van’daki Özel Serhat Eğitim Kurumları'nın bünyesindeki okullara polis baskın yaptı. Özel harekat polisi ve kobra araçla yapılan baskına öğrenci velileri büyük tepki gösterdi. Kızının bu okulda okuduğunu belirten Sevgi Tosun, “Emir kuluyuz biz görevimizi yapıyoruz diyenlere ben de Allah’ın kulu olun da bu zulme ortak olmayın diyorum.” diyerek tepki gösterdi.


Türkiye'nin değişik illerinde başarılarıyla öne çıkan okullara yönelik baskınlar 1 Kasım seçimlerinden sonra da devam ediyor. Sabah saat 07.00 sıralarında aralarında özel harekat polislerinin de bulunduğu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele ekiplerinden çok sayıda polis ilk olarak Van-Edremit karayolu üzerinde bulunan Serhat Lisesi, Nevbahar İlkögretim Okulu'na baskın düzenledi. Öğrencilerin okula geliş saatinde yapılan operasyonda bazı veliler okula gelerek içeri girmek isteyince kısa süreli gerginlik yaşandı.  Polis, avukatlar gözetiminde okuldaki aramalara devam ediyor. 

AVUKAT BOZKURT: 7 KURUM MÜFETTİŞLERİ DENETİM YAPIYOR
Okul avukatlarından Avukat Reşat Bozkurt, içeride İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gıda Tarım İl Müdürlüğü’nün de arasında bulunan 7 kurum müfettişlerinin denetim yaptığını söyledi.

Polisin baskını ‘Paralel devlet yapılanmasına finans sağlamak’ iddiasıyla yaptığını aktaran Bozkurt, “İçeride İl Milli Eğitim Müdürlüğü, G

Bu haberler de ilginizi çekebilir