Öğrenciler Fen dersini meyve-sebzeden yaptıkları iskeletlerle öğreniyor


İstanbul Fatih İlkokulu 4. sınıf öğrencileri Fen Bilimleri dersini, meyve sebzelerden yaptıkları insan iskeleti figürleri ile öğreniyor. Bu şekilde öğrencilerin ders konularını daha iyi anlaması ve kalıcı şekilde öğrenmesi hedefleniyor.

Öğrenciler, 'Vücudumuzun Bilmecesini Çözelim' ünitesi kapsamında evlerinde sebze ve meyvelerden iskelet modeli oluşturdu. Birbirinden farklı iskelet modelleri yapan öğrenciler, bunlara birde isim vererek çizgi kahraman haline getirdi. Birbirinden eğlenceli sebze ve meyveden vücutlar yapan öğrencilerin ders konularının daha anlaşılır ve öğrenmenin kalıcı olması hedefleniyor. Fen Bilimleri dersinde vücutta yer alan organları öğrenen öğrenciler, sebze ve meyvelere şekil vererek insan vücudu modelleri yaptı. Öğrenciler oluşturdukları bu modellere 'neşeli sebzeler' adını verdi. Çılgın Ozzy, Biber Bob, Kırmızı Başlıklı Domates, Marul Jerry bunlardan bazıları.

Uzmanlar, derslerin çocukların zihninde kalıcı olması adına somutlaştırarak anlatmak her zaman olumlu sonuçlar vereceğini söylüyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Öğrenciler Fen dersini meyve-sebzeden yaptıkları iskeletlerle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER