Öğrenciler kazada ölen arkadaşları için eylem yaptı

Öğrenciler kazada ölen arkadaşları için eylem yaptı

Tatvan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, önceki gün yatılı olarak kaldığı yurda gitmek için karşıdan karşıya geçmek istediği sırada arabanın çarpması sonucu hayatını kaybeden arkadaşları 10'uncu sınıf öğrencisi Ferhat Karayal için yürüyüş ve otuma eylemi yaptı.

Sabahın erken saatlerinde toplanan öğrenciler ilçenin Saray Mahallesi'nde bulunan okulun önünden kazanın meydana geldiği Tatvan ilçe girişine kadar pankartlar ve sloganlar eşliğinde yürüyüş yaptı.

Kaza yerine ulaşan öğrenciler burada bir süre sloganlar eşliğinde oturma eylemi gerçekleştirdi. Yaşanan kazaya tepki gösteren öğrenciler gerekli önlemlerin alınmasını istedi. Kaza yerindeki eylemin ardından bu kez de basın açıklaması yapmak üzere çarşı merkezine gelen öğrenciler Tatvan Yaşam AVM önünde basın açıklaması yaptı.

Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan öğrencilerden Ayşe Çelebi, "Kaldığımız yurtta çok fazla eksik var ve okuduğumuz okula çok uzak. Yurtta kalan öğrencilerin maddi durumları iyi değil. Bu yüzden arkadaşlarımız bu uzak mesafeyi yürüyerek gitmek veya yoldan geçen, bilmediği, tanımadığı kişilerin araçlarına binmek zorunda kalıyor. Yurdun yakınlarında sürekli kazalar ve can kayıpları oluyor. Yolda herhangi bir güvenlik önlemi veya üst geçit yok. Defalarca milli eğitim ve okul yönetimine bu sorunları bildirmemize ve servis talep ettik. Buna rağmen hiç bir şey yapılmadı. Gerekli önlemlerin alınması için Ferhat Karayel'in hayatını kaybettiği bu yolda daha kaç canın gitmesi gerekiyor. Ferhat ne ilk nede sondur. Bu acı verici kayıplara en kısa zamanda kalıcı bir çözüm getirilmesini istiyoruz." dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından ise öğrenciler bu kez ilçe Kaymakamı Murat Erkan ile görüşmek üzere Tatvan Kaymakamlığı'na yürümek istedi. Polisin engeli ile karşılan öğrencilere kaymakamın makamında olmadığı bir toplantı için dışarıda olduğunun söylenmesi üzerine öğrenciler bir süre kaymakamlık bahçesi önünde slogan atarak bekledi.

Telefonla aranarak öğrencilerin görüşme istekleri iletilen Kaymakam Murat Erkan kısa sürede kaymakamlığa gelerek önce kaymakamlık önünde bekleyen öğrencilerle görüşerek, "Kötü bir kaza oldu. Olayı haber alır almaz hastaneye de gittik. Ama maalesef öğrencimiz Vedat'ı kurtaramadık, hayatını kaybetti. Bizlerde sizinle aynı acıyı paylaşıyoruz. Meydana gelen kaza talihsiz bir kazadır. Kazanın alt geçit ya da üst geçitle bir ilgisi yok. Ben konuyu sonuna kadar takip ederek elimden geleni yapacağım." dedi.

Kaymakam Erkan ardından ise grubun belirlediği öğrencilerle makamında bir görüşme gerçekleştirdi.

İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Kavaklı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer ile birlikte geçirdiği elim kaza sonucu hayatını kaybeden Ferhat Karayal'ın kardeşleri ve öğrenci arkadaşlarıyla görüşen Kaymakam Erkan, yaşanan üzücü olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, öğrencilerin talepleri ve sorunlarını not aldı.

Yaşanan kazaların büyük çoğunluğunun insan hatasından kaynaklı kazalar olduğunu anacak yinede kazaları en asgari düzeye indirmek için gereken tüm önlemlerin alınacağını kaydeden Kaymakam Erkan, kazayla ilgili adli soruşturmanın da sürdüğünü sözlerine ekledi.

CİHAN
<< Önceki Haber Öğrenciler kazada ölen arkadaşları için eylem yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER