Öğrenciler müzikle motive oluyor


Uzun yıllar Almanya´da öğretmenlik yaptıktan sonra yurda dönen Almanca öğretmeni Fuat Özoğul, 3 yıldır çalıştığı Sosyal Destek Projesi (SODES), projeleri ile Iğdır´da öğrencilere ücretsiz müzik dersi veriyor.

Almanya´dan Türkiye'ye döndükten sonra Iğdır Merkez Atatürk İlköğretim Okulu´nda ders vermeye başlayan Almanca Öğretmeni Özoğul, ders dışında yapılan egzersiz çalışma programı çerçevesinde hayatlarında daha önce hiç müzik aleti görmemiş öğrencilere müzik eğitimi verdi. Daha sonra lise öğrencilerine de ders vermeye onları müzik dünyasına kazandırmaya başladı.

Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı'nın SODES Projeleri çerçevesinde Iğdır Valiliği'nce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 2015-2016 Eğitim öğretim yılı için hazırlanan 'Sodesle armonik sesler 2' projesinde dezavantajlı kesimlerin çocuklarına altı alanda müzik eğitimi veriliyor.

Proje kapsamında çalışmaları yerinde izleyen Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerin keman eşliğinde söylediği türküleri dinleyen Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt öğrencilere başarılar diledi.

'AMACIMIZ GELECEĞİN MÜZİSYENLERİNİ ORTAYA ÇIKARMAK'

Proje ile ilgili konuşan Müdür Hakan Cırıt, "Amacımız, ders dışında öğrencilerimizin boş zamanlarını müzik eğitimiyle değerlendirmelerini sağlamak, müzik yeteneği olanları belirleyerek belki de geleceğin müzisyenlerini ortaya çıkarmaktır. Ülkemizde sanat yönünden eksik alanları doldurmayı hedefliyoruz. Çok güzel bir ortam emeği geçen, görev alan öğretmenleri kutluyorum." dedi.

Geçen yıllarda gerçekleşen 'Sodesle ufkum aydınlanacak' ve 'Sodesle armonik sesler' adlı projelerin devamı olan proje çerçevesinde keman, bağlama, org, yan flüt, gitar ve bateri enstrümanları eğitimi veriliyor Proje hakkında bilgi veren Proje Sorumlusu Suat Özoğlu, şunları kaydetti: "Birinci etap kurslar 140,ikinci etap kurslar da 140 olmak üzere toplamda 280 dezavantajlı çocuğa müzik eğitimi vermeyi hedeflemekteyiz. Projelerimize daha önceki yıllarda katılan 11 kursiyere Iğdır güzel sanatlar lisesini, 5 kursiyerimiz ise çeşitli üniversitelerimizin konservatuar ve müzik öğretmenliği bölümlerini kazandı. Bu da projemizin hedeflerini daha şimdiden aştığının göstergesidir. Kurslarımız ücretsiz olup, katılan öğrencilere enstrümanları proje çerçevesinde zimmet karşılığı verilmektedir. Proje bitiminde yapılan konser, piknik gibi etkinliklerde kursiyerler sosyalleşme ve kendini gerçekleştirme fırsatı da bulmaktadır."

Kursta eğitim gören öğrenciler kurstan memnun olduklarını, müzik aletlerini çalmayı öğrendiklerini hedeflerinin ileride iyi bir müzisyen olmak ve üniversitelerin konservatuar bölümlerini kazanmak olduklarını ifade etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Öğrenciler müzikle motive oluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER