Öğrencilerden engelli gence akülü araç yardımı


Mersin'in Tarsus ilçesinde doğuştan omurilik hastası olan ve engelli olarak hayata sarılan 19 yaşındaki Ersin Yılmaz, öğrencilerin başlattığı kampanya sonunda akülü araca kavuştu.

Tarsus Lokman Hekim Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin kurduğu yardımlaşma kulübü ile başlattığı kampanyayla alınan akülü araç öğrenciler ve öğretmenleri tarafından 19 yaşındaki engelli Ersin Yılmaz'a teslim edildi.

Öğrenciler adına konuşan Merve Uyan, "Senenin başından beri hedeflediğimiz akülü araç kampanyamızı bugün gerçekleştiriyoruz. Bu kampanyada amacımız bir arkadaşımızın hayatına ışık tutmak." dedi.
Tozkoparan Zahit Mahallesinde ikamet eden Yılmaz ailesinin evine götürülen akülü aracı görünce sevinen Ersin Yılmaz, el itmeli eski tekerlekli sandalyeyi kullanamadığını ancak, bununla her tarafı gezeceğini belirterek, "Allah yardımda bulunanlardan razı olsun." ifadelerini kullandı.

Kurdukları yardımlaşma kulübü ile kampanyayı başlatan okul öğretmeni Gülçin Sakallı da, "Hedefledikleri akülü tekerlekli sandalye kampanyasını bugün gerçekleştirmekten mutluyuz. Ersin gibi engelli kardeşlerimize her sene tekerlekli sandalye kampanyalarımıza devam edeceğiz." dedi.

19 yaşındaki engelli Ersin Yılmaz'ın annesi Seliha Yılmaz ise, "Bu arabayı verdiğiniz için Allah razı olsun, Allah hayrı geçen herkesten razı olsun." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Öğrencilerden engelli gence akülü araç yardımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER