Öğrencilerden YÖK'e formasyon tepkisi


Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEHÜ) öğrencileri Yükseköğretim Kurumu'nun(YÖK) pedagojik formasyon kontenjanlarının düşürmesine tepki göstermek için eylem yaptı.

Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri YÖK'ün Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programları kontenjanlarını düşürmesine tepki göstermek amacıyla Yaşam Merkezi önünde toplanarak ellerindeki dövizler eşliğinde bir süre slogan attı. Öğrenciler, Yaşam Merkezi'nden Rektörlük binası önüne kadar yürüdü.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Fen Edebiyat Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Emre Cihan, "YÖK, formasyon bekleyen 500 binin üzerinde üniversiteli ve mezun öğrenciye formasyon kontenjanını 15 bin olarak açıkladı. Bu sayı tüm öğrencileri mağdur etmiştir. Açıklamasında öğrencileri beklentiye sokmak istemediğini belirten YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'a aylardır tüm öğrencileri bir beklenti içerisinde düşürdüklerini belirtmek isteriz. Açıkladıkları rakama göre üniversitede okumaya gerek kalmamış olup 4 yıllık emeğimiz heba olmuştur. Özel sektörde bile zorunlu hale gelen pedegojik formasyon kontenjanlarının artırılmasını talep etmekteyiz. Kimsenin mağdur edilmesini istemiyoruz. Bizler ayrıcalık değil eşitlik istiyoruz." dedi.

Basın açıklamasının ardından öğrenciler olaysız bir biçimde dağıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Öğrencilerden YÖK'e formasyon tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER