Öğrencilere diş sağlığı eğitimi


Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Bursa Ağız ve Diş Hastanesinde oluşturulan ekip öğrencilerin ağız ve diş sağlığının korunması için çalışıyor.

Bursa İl Halk Sağlığı Müdürlüğünü koordinasyonunda ve Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Programı kapsamında pilot okul olarak belirlenen Adaköy Ateş Sarıbal ilkokulu ve Yıldırım Turgay Ciner İlkokulunda yaklaşık olarak 800 öğrenciye Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı, doğru diş fırçalama ve doğru beslenme eğitimleri verildi.

Pilot okullarda yılda 4 kez verilen eğitim haricinde flor uygulaması ailelerin onayıyla yapılırken, Sağlık Bakanlığı tarafından öğrencilere ücretsiz olarak diş fırçası ve macunu veriliyor.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan hastane başhekim yardımcısı Dt. Arzu Göncü, bu taramaları bizim seçtiğimiz pilot okullar haricinde talep doğrultusunda farklı okullarda da gerçekleştirebiliyoruz. Dt.Göncü, flor uygulamalarında amacın dişin en dış yüzeyinde flordan zengin bir tabaka oluşturmak ve aynı zamanda, ağız ortamına flor salınımını uzatmakta olduğunu belirterek sağlık bir diş için herkesin mutlaka günde 2 defa en az 2 dakika dişlerini fırçalamalarını istedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Öğrencilere diş sağlığı eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER