Öğrencilere spor kültürü eğitimi verildi


OSMANİYE (CİHAN)- Osmaniye Belediyesi'nin destekleri ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Komisyonu tarafından yürütülen "Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi" kapsamında Osmaniye'de ilkokul 4. ve 5. sınıf öğrencilerine eğitim verildi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin 'Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu' tarafından hazırlanan 'Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi' sunumları ile genç nesillerin erken yaşta spor kültürü edinmeleri amaçlanıyor. Akademisyenler, çocuk psikologları, komisyon üyeleri işbirliği ile titiz bir çalışmanın ürünü olan projede, profesyonel sunucusu ve sevilen maskot 'Oli' ile spor kültürünü, Olimpiyat Oyunları'nı ve felsefesini, Fair Play'i, sağlıklı beslenmeyi, çevre duyarlılığını çeşitli videolar, çizgi filmler, küçük yarışmalar, renkli görsellerle interaktif olarak anlatılıyor. Program öncesi konuşan Türkiye Olimpiyat Komitesi Üyesi Seyit Bilal Porsun, bu projeye destek veren ve bizlere ev sahhipliği yapan Osmaniye Belediyesi'ne teşekkür etti. Osmaniye'nin Mutlu Şehir sloganına atıfta bulunan Porsun, "Çok güzel seçilmiş bir slogan." dedi.

Yine programda Başkan Kadir Kara adına konuşan Başkan Yardımcısı Sehavet Arslankurt, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'ne bu şekilde bir program hazırladıkları için tebrik etti. Programın sonunda Türkiye Olimpiyat Komitesi Üyesi Seyit Bilal Porsun tarafından Başkan Kadir Kara adına hazırlanmış plaketi Sehavet Arslankurt'a taktim etti. Ayrıca Osmaniye Belediyesi tarafından hazırlanan çeşitli hediyeleri Başkan Yardımcıları Sehavet Arslankurt ve Fatme Teke tarafından Türkiye Olimpiyat Komitesi Üyesi Seyit Bilal Porsun, Oktar Tertemiz ve program sunucu Sibel Tel'e taktim edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Öğrencilere spor kültürü eğitimi verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER