Öğrencileri başka okula nakledilen veliler tepkili


Malatya'da öğrenim gördükleri bina ilkokula dönüştürülünce başka mahalledeki bir ortaokula yönlendirilen öğrenciler, yeni okullarına ulaşmak için hem tren yolu üzerinden geçiyor hem de daha fazla yol katediyor. Çocuklarının can güvenliği tehlikesi yaşadığını belirten veliler, çözüm bekliyor.

Yeşilyurt ilçesi İnönü Mahallesi'ndeki Mehmet Bitlis Ortaokulu yeni eğitim sezonu için ilkokula dönüştürüldü. Okulda öğrenim gören öğrenciler Kiltepe Mahallesi'ndeki Biruni Ortaokulu'na kaydırıldı. Bu değişiklik bazı öğrenciler için sıkıntıları beraberinde getirdi. Yeni okullarına ulaşmak için daha fazla yol katetmek zorunda kalan öğrenciler ayrıca güvenlik sıkıntıları yaşamaya başladı. Velilerden Galip Urmak, çocuklarının yeni okullarına gelmek için tren yolu üzerinden ve bir köprü altından geçtiğini belirtti. Bu yolculuğun sıkıntılı olduğunu anlatan Urmak, aynı zamanda okul çevresinde temizlik yapılmadığını, okulda güvenlik olmadığını ifade etti.

Öğrencilerin tren rayları üzerinden geçerek okula ulaştığını, çevre kirliliğinin olduğunu anlatan veli Esengül Kaya da servis için ücreti de herkesin karşılayamayacağını dile getirdi. Başka bir veli ise bu şekilde devam edildiği sürece çocuğunu okula göndermek istemediğini anlattı. Öğrenciler de korku ve tedirginlik içinde ulaştıkları okula gitmek istemediklerini belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber Öğrencileri başka okula nakledilen veliler tepkili Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER