Öğrencilerin okul yolculuğu yağışlı havada çileye dönüyor

Öğrencilerin okul yolculuğu yağışlı havada çileye dönüyor

Mersin'in Gülnar İlçesine bağlı Köseçobanlı-Sıra Mahallesi'nde öğrencileri taşıyan minibüsler yağışlı havada yolların çamur olması nedeniyle ancak traktör yardımıyla çıkabiliyor. Mahalleli kendi imkanları ile minibüsleri çıkarırken öğrenciler ise büyük korku yaşıyor. Yaşadıklarını cep telefonu kamerası ile görüntüleyen mahalleliler yetkililerden yollarının bir an önce yapılmasını istedi.

Gülnar İlçesine bağlı eskiden belde olan Köseçobanlı Mahallesinin Sıra mevkiinden Gezende Mahallesi'ne taşımalı sistemle getirilen 7 öğrencinin okul yolculuğu çileye dönüyor. Sıra mevkiinin üst kısımlarındaki evlerde oturan öğrencileri almaya giden minibüs yolların çamur olması nedeniyle çıkamayınca imdada traktör yetişiyor.
Vatandaşlar traktöre bağladıkları halat yardımı ile içinde öğrencilerin bulunduğu minibüsü çekerek yoluna devam etmesini sağlıyor. Zaman zaman halatın kopması ile zor durumda kalan öğrenciler ise büyük korku yaşıyor. Minibüsün çıkamadığı yerlerde ise öğrenciler traktör römorkunda minibüse ulaşıyor.

Yaşadıkları sıkıntıyı cep telefonu kamerası ile görüntüleyen mahalle sakinleri yollarının yapılması için yetkilileri göreve çağırdı. Taşımalı sistemle öğrenci taşıyan Ahmet Ali Belen Sıra mevkiindeki bazı evlere yolların çamur olması nedeniyle yağışlı havalarda minibüsün çıkamadığını belirtti. Bu nedenle zor durumda kaldıklarını belirten Belen, "Minibüsü ancak traktöre bağlayarak evlere ulaşabiliyoruz. Minibüsün çıkmadığı yerlerde ise öğrenciler traktöre binmek zorunda kalıyor. Öğrenciler büyük korku yaşıyor. Yetkililerden tek isteğimiz yolların yapılması." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Öğrencilerin okul yolculuğu yağışlı havada çileye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER