Öğrencilerini denizde kurtarmak isterken boğulan öğretmen damatlığıyla uğurlandı

Öğrencilerini denizde kurtarmak isterken boğulan öğretmen damatlığıyla uğurlandı

İspanya'nın Malaga şehrinde, denizde iki öğrencisini kurtarmaya çalışırken, onlarla birlikte boğulan 30 yaşındaki Bilgisayar Öğretmeni Ümit Nalbant, damatlık elbisesiyle son yolculuğuna uğurlandı.

Avrupa Birliği'nin engelli bireylere yönelik bir projesi için 2 öğretmen 10 işitme ve konuşma engelli öğrenci İspanya'ya gitti. İki hafta sürecek olan projeye Çanakkale Gelibolu Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi öğretmeni Ümit Nalbant danışman olarak katıldı.
Programın ortalarında üç işitme ve konuşma engelli öğrenci Malaga şehrinin güneyinde yer alan tatil köyü Marbella'da denize girdi. Dalgalara kapılan Şakir Çelik ve Serdar Fidan isimli öğrencileri kurtarmak isteyen öğretmen denize atladı. Ancak iki öğrencisiyle birlikte öğretmen Ümit Nalbant, boğularak yaşamını yitirdi. Bir öğrenci ise cankurtaranlar tarafından son anda kurtarıldı. Acı haber, öğretmenin Kırklareli merkeze bağlı Kavaklı beldesindeki baba ocağına ulaştı.

Öğretmen ve iki öğrencinin cenazesi, uçakla İstanbul Atatürk Havalimanı'na getirildi. Buradan yakınları tarafından alınan cenaze Kırklareli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Gece morgda kalan cenaze, öğle saatlerinde doğru beldedeki baba ocağına götürüldü. Helallik alınmasının ardından cenaze, beldede bulunan Merkez Camii'ne getirildi. Cuma namazı ardından cenaze namazı belde meydanında kılındı. Cenazeye öğretmenin ailesi, yakınları, nişanlısı Eda İrkin ve yüzlerce vatandaş katıldı. Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından öğretmen, belde mezarlığında toprağa verildi.

Ümit Nalbant'ın kuzeni Kaan Nalbant, cenazeyi dün akşam saat saatlerinde havaalanından aldıklarını söyledi. Ümit'in, öğrencilerini kurtarmak için denize girdiğini anlatan kuzen Nalbant, "Ama büyük dalgalar onu da alıp götürmüş, cenazemizi önce Kırklareli Devlet Hastanesi'ne, oradan da memleketimiz olan Kavaklı'ya getirdik. Diğer ölen kardeşlerimizin de hepsinin mekânı Cennet olsun. Çok üzgünüz, böyle olmasını istemezdik ama takdiri ilahi yapacak bir şeyimiz yok." dedi. Nişanlısı Eda İrkin'in annesi ise damadının ölümünde ihmali olduğunu iddia etti.

Kayınvalide, "Özürlü çocuklar. Nasıl onları idare etsin? Gitmiş kurtarmaya. Kendisini de feda etti kurtarırken. Genç yaşta toprağa verdik. Yazık. Ne ümitlerle gitmişti oraya. Düğünümüz olacaktı Ağustos ayında. Tabi ki ölümünde ihmal var. Oraya bayrak asılacaktı girilmez diye. İspanya bu, nereden bilsinler. Özürlü kişiler." diye konuştu.

BOĞULMASAYDI AĞUSTOS'TA DÜĞÜNÜ OLACAKTI

30 yaşındaki öğretmenin boğularak yaşamını yitirmesi ailesi kadar nişanlısını da yasa boğdu. Nişanlısının baba ocağına gelen Eda İrkin, cenazenin başından ayrılmadı. Getirdiği karanfilleri birlikte çektikleri fotoğrafla birlikte tabutun yanına koyan genç kız, gözyaşları arasında müstakbel eşini uğurladı.

GENÇ ÖĞRETMEN DAMATLIĞIYLA UĞURLANDI

Öğrencileri için hayatını feda eden öğretmen boğulmasaydı, okulların tatil olmasının ardından Ağustos ayında düğünü olacaktı. Eylül ayında ise Gelibolu'da kız evinde düğün yapılacaktı. Mutlu gününü göremeden yaşamını yitiren genç öğretmenin tabutunun üzerine damatlığı konuldu. Öğretmen Ümit Nalbant, damatlığıyla son yolculuğuna uğurlandı.

CİHAN
<< Önceki Haber Öğrencilerini denizde kurtarmak isterken boğulan öğretmen... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER