Öğrenciyi öldüren sürücünün serbest kalması vatandaşları sokağa döktü

Öğrenciyi öldüren sürücünün serbest kalması vatandaşları sokağa döktü

Sancaktepe'de köpeğini gezdiren liseli Elif Dağyeli'nin ölümüne neden olan sürücünün serbest bırakılması protesto edildi. Sarıgazi Baraj Yolu'nda toplanan Dağyeli'nin arkadaşları ve yakınları oturma eyleminin ardından basın açıklaması yaptı.

Sancaktepe'de köpeğini gezdiren 16 yaşındaki lise öğrencisi Elif Dağyeli'ye araç çarpmıştı. Olay yerinde feci şekilde can veren Dağyeli'ye çarptıktan sonra kaçan ve 3 gün sonra teslim olan Fatih Y. Anadolu Adliyesi'nde adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Fatih Y.'nin serbest bırakılması Elif Dağyeli'nin ailesini ve arkadaşlarını üzüntüye boğdu. Bugün saat 13.00 sıralarında kazanın meydana geldiği Baraj Yolu'nda toplanan Dağyeli'nin arkadaşları, yakınları ve vatandaşlar olayı protesto etti. Caddeyi trafiğe kapatarak oturma eylemi yapan vatandaşlar ile bazı sürücüler arasında gerginlik yaşandı. Bu sırada bazı araçlar eylemciler tarafından yumruklandı. Bu sırada pankart ve dövizlerle yürüyüşe geçen gurubun önü polis tarafından kesildi. Zırhlı araçlarla yolu kapatan polis eylemin sonlandırılmasını istedi. Yapılan görüşmelerden sonra gurubun Demokrasi Caddesi'ne kadar yürümelerine müsade edildi. Sloganlar eşliğinde Demokrasi Caddesi'ne gelen eylemciler oturma eyleminin ardından yaptıkları basın açıklamasından sonra dağıldı.

Öte yandan zanli Fatih Y. ifadesinde "Ona çarptıktan sonra aracımı park edip, kaza yerine gittim. Yaralıyı ambulansa bindiriyorlardı. Peşinden hastaneye kadar takip ettim. Vatandaş gibi hemşireye ne olduğunu sordum. Öldüğünü öğrenince paniğe kapılıp kaçtım. Olaydan sonra hiç uyuyamadım. Vicdan azabı çekiyordum. Polise teslim olmaya karar verdim ve karakola gittim." dediği öğrenildi. CİHAN
<< Önceki Haber Öğrenciyi öldüren sürücünün serbest kalması vatandaşları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER