Öğretim Üyesi, Mehmet Ali Talat'la uzman röportajı yaptı

Öğretim Üyesi, Mehmet Ali Talat'la uzman röportajı yaptı

Kanuni Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Direkli, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile uzman röportajı gerçekleştirdi.

Lefkoşa'da Talat'ın ofisinde yapılan röportajda Kıbrıs Meselesi ve Annan Planı hakkında konuşuldu. Röportajın içeriği hakkında bilgi veren Dr. Direkli, öncelikle görüşmenin çok verimli geçtiğini belirterek, Beşinci Annan Planı'nın Kıbrıs müzakerelerine etkilerinin röportaj dâhilinde görüşüldüğünü vurguladı. Bu bağlamda Talat'ın hem Annan Planı dönemi ile ilgili hem de şu an devam etmekte olan Akıncı-Anastasiadis müzakereleri hakkında önemli açıklamalar yaptığını belirten Dr. Direkli, Talat'ın aktif siyasete geri dönmesinin Akıncı'nın müzakerelerde elini güçlendireceği yorumunda bulundu.

Bilindiği gibi Talat'ın Cumhurbaşkanlığı döneminde mevkidaşı Dimitris Hristofyas'la yürüttüğü müzakerelerde taraflar çözüm süreci kapsamında önemli bir noktaya ulaşabilmişlerdi. Ancak Talat'ın 2010 yılında KKTC'de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybetmesi neticesinde görüşmelerden kesin bir sonuç alınamamıştı.
KKTC siyasetinin önemli aktörlerinden olan ve Rahmetli Rauf Denktaş sonrası KKTC'nin ikinci Cumhurbaşkanı seçilen Talat, son olarak aktif siyasete geri dönme kararı almış ve 14 Haziran'da yapılan kurultay sonrası Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler Genel Başkanlığı'na seçilmişti.
CİHAN
<< Önceki Haber Öğretim Üyesi, Mehmet Ali Talat'la uzman röportajı yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER