Öğretmendi, inşaatta çalışırken can verdi

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde tadilat halindeyken çöken binada Aslan Durman hayatını kaybetti. Durman, AKP hükümetinin 20 Temmuz 2016'da ilan ettiği Olağanüstü Hal (OHAL) döneminde yayımladığı Kanun Hükmünde Kararname ile öğretmenlikten ihraç edilmişti.

SHABER3.COM

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde tadilat halindeki bir evin çökmesi sonucu bir kişi öldü, üç kişi yaralandı. 

Çöken binada can veren Aslan Durman’ın 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen öğretmenlerden biri olduğu bildirildi. 

AKP'NİN KHK ZULMÜ

Binlerce öğretmeni keyfi gerekçelerle hapse atan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümeti, Olağansüt Hal (OHAL) döneminde yayımladığı KHK'lar ile 140 bin kişiyi kamudan ihraç etti.  

KHK ile ihraç edilenlerin sigortalı olarak özel şirketlerde dahi çalışılmasına izin verilmediği için KHK mağdurları inşaatlarda ölümü göze alarak çalışmak mecburiyetinde kalıyor. 

İKİ KATLI EV ÇÖKTÜ

Viranşehir’in Göktepe Mahallesi’ndeki iki katlı evde işçilerin çalıştığı sırada çökme meydana geldi.  

Enkazın altında kalan Aslan ve Mehmet Durman, Ahmet Bilen ve Mehmet Sert çevredekiler tarafından bulundukları yerden çıkarıldı. 112 Acil Servis ekiplerince Viranşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Aslan Duman, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Viranşehir'de tadilat halindeki bina bir anda çöktü. Kazada KHK mağduru öğretmen Aslan Durman hayatını kaybeti.

EĞİTİM-SEN AÇIKLADI

Eğitim Sen, hayatını kaybeden Aslan Durman’ın KHK ile ihraç edilen üyeleri olduğu açıkladı. 

Sendikanın açıklamasında “Haksız, hukuksuz bir şekilde 686 sayılı KHK ile ihraç edilen üyemiz Aslan Durman inşaat kazasında hayatını kaybetmiştir. Cenazesi otopsi işlemleri için Viranşehir Devlet Hastanesi'nde bekletilmektedir. Ailesine, eğitim-bilim emekçilerine ve sevenlerine sabır diliyoruz.” denildi.
<< Önceki Haber Öğretmendi, inşaatta çalışırken can verdi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER