Öğretmenler ödüllendirildi


Aktif Eğitim Sen Kırıkkale Temsilciliği tarafından düzenlenen 'Okullara Can Veren Öğretmenler' adlı projede başarılı olan öğretmenler ödüllendirildi.

Ödül töreninde birinci Sedat Ulu, ikinci Ekrem Acar ve üçüncü Kanber Ertekin oldu. Ödüllerini Aktif Eğitim Sen Genel Başkanı Osman Bahçe verdi. Ayrıca emekli olan öğretmenlere plaket verildi. Öte yandan ödül töreninde Aktif Eğitim Sen'nin 2 yaş günü, pasta kesilerek kutlandı.

Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleği olduğu vurgusu yapan Aktif Eğitim Sen İl Temsilcisi Tevfik Delice, şunları kaydetti: "Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir. Bundan dolayı da karşısına çıkabilecek zorluklar kendisini yıldırmayacaktır, yıldırmamalıdır. Bir insanı kurtarmanın, bir âlemi kurtarmak kadar önemli olduğu çok iyi bilinmelidir. Çünkü iyi eğitilen bir insan, huzurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir. Başağın yetişmesine engel, zararlı otlar değil; çiftçinin ihmalidir. Bunun için muhatabı insan olan öğretmenlerin yapacağı bir hatanın telafisi yoktur."

Kırıkkale'de başarılı eğitimcilerle buluşan Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Genel Başkanı Osman Bahçe, çözüm önerisi sunmadıkları hiçbir öneriyi eleştirmediklerini söyledi. Hükümetin 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yapılmak istediği değişikliğin herkesi mağdur edeceğini ve bütün sendikaların buna karşı olması gerektiğini savunan Bahçe, "657 düzenlemesi, Aktif Eğitimciler Sendikası'na karşı yapılan bir düzenleme değildir. 657 düzenlemesi, 2,5 milyon kamu personelini ve 1 milyon 117 bin eğitim çalışanının tamamını ilgilendiren bir düzenlemedir. Bütün sendikalar, bu usulsüz düzenlemenin önüne nasıl geçebiliriz, birlikte değerlendirmeliyiz. 657 sadece size yönelik bir şey değil. 657, Aktif Eğitim Sen'e veya A, B, C'ye yönelik değil. 657, birilerinin yanlışını alkışlamayan herkese yönelik bir düzenlemedir." diye konuştu.

Sendikaların en büyük sıkıntısının siyasileşme olduğunu, siyasileşen sendikaların, siyasiler tarafından 'bizim oğlan' muamelesi gördüğü için üyelerinin haklarını koruyamadığını belirten Genel Başkan Bahçe, "Bizim eğitim dünyasında farklılıklarımıza rağmen öğretmen topluluğu, toplumun çok nitelikli bir kesimidir. Bu niteliğin enerjiye, hizmete dönüştürülmesi lazım. Bunun için de farklılıklarımızı bir kenara bırakıp birbirimize hoşgörü ile bakabilmeliyiz." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Öğretmenler ödüllendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER