Öğretmenler okullara çocuk bakım odası istiyor

Öğretmenler okullara çocuk bakım odası istiyor

Aktif Eğitimciler Sendikası Kozan Şube Başkanı Osman Yavuz, okullarda çocuk bakım odaları oluşturulması gerektiğini söyledi.

Kozan Burç Koleji toplantı salonunda ilçedeki çeşitli okullarda görev yapan eğitimciler ile bir araya gelen sendika üyeleri, toplantıya aileleri ile katılan öğretmenlere çiğ köfte ikram etti. Programda bir konuşma yapan sendikanın Kozan temsilcisi Osman Yavuz, üye sayılarının sürekli arttığını ve toplumdan olumlu tepkiler aldıklarını ifade etti. Hangi sendikaya üye olursa olsun bütün eğitimcilerin sıkıntılarına çözüm üretmek için yola çıktıklarını kaydeden Yavuz, okullarda çocuk bakım odalarının olmaması nedeni ile çocuk sahibi eğitimcilerin sıkıntı yaşadığını ifade etti. Yavuz çocuk bakım odalarının çok önemli bir ihtiyaç olduğunu belirterek bu sıkıntının bir an önce giderilmesini istedi.

Çocukların bakımının eğitim çalışanlarının en temel sorularından birini teşkil ettiğini belirten Osman Yavuz, "Çocuklarını emanet ettikleri bakıcıların güvenilir olup olmadığı noktasında endişe yaşayan öğretmenlerin akılları hep evde kalıyor. Bundan dolayı da okuldaki performansları olumsuz yönde etkileniyor. Ayrıca yeni doğmuş bir bebeğin ilk yılı anneye her yönüyle bağımlı olduğu bir dönemdir. Yürümeye, konuşmaya ve sosyalleşmeye başladığı ikinci ve üçüncü yıllarda da çocuk anneyi etrafında görmek ister." dedi.

Sendika olarak konuyu Milli Eğitim Bakanlığı'na ilettiklerini belirten Yavuz, Kozan'daki okullarda çocuk bakım odaları kurulması için temaslarda bulunacaklarını kaydetti.
CİHAN
<< Önceki Haber Öğretmenler okullara çocuk bakım odası istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER