'Öğretmenlik mesleğinin püf noktalarından biri sabırlı olmaktır'


Yozgat Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur, öğretmenlik mesleğinin çok kutsal bir meslek olduğunu belirterek, öğretmenliğin püf noktalarından birisinin öğrencilere karşı çok sabırlı olmak gerektiğini söyledi.

Yozgat'ta mesleğe yeni başlayan aday öğretmenlere yönelik İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından toplantı düzenlendi. Yozgat Öğretmen Evi'nde düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Maarif Müfettişleri Başkanı Muzaffer Yaşar, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Erdoğan ve aday öğretmenler katıldı.

Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur, yaptığı konuşmada öğretmenlik mesleğinin önemine değindi. İkitemur, şunları kaydetti: "Değerli öğretmenlerimiz öğretmen olarak atanmak için belirli zor yollardan ve sınavlardan geçip KPSS sınavında yeterli puanı alıp mesleğe başlamaya hak kazandınız. Bu nedenle öncelikle hepinizi azminizden dolayı kutluyor ve aramıza hoş geldiniz diyorum. Mesleğinizin püf noktalarından bir tanesi öğrencilerinize karşı çok sabırlı olmanız gerekir. Kutsal bir mesleği yürüteceksiniz ve bu mesleğin önemini farkında olmanız gerektiği kanaatindeyim. Bildiğiniz üzere dünya yeni bir sanayi devrimine hazırlanıyor çağımız artık teknoloji çağı ve sizin yetiştirdiğimiz çocuklar ülkemizin gelecekte dünya üzerinde yerini belirleyecek ve bu vatana hizmet edecekler. Ben tekrardan hoşgeldiniz diyor, eğitim öğretim hayatınızda başarılar diliyorum."

İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş da öğretmenlerin bütün davranışları ile öğrencilere örnek olması gerektiğini vurguladı. Kuş, şu ifadeleri kullandı: "Değerli meslektaşlarım öncelikle hepinize hoş geldiniz diyor mesleğinizde başarılı bir eğitim öğretim hayatı diliyorum. Öğretmenlik eminim ki çok seveceğiniz bir meslek olacaktır. Milli Eğitim Bakanlığımızın getirdiği bu yeni uygulama sayesinde önceki dönemlerde atanan öğretmenlerimizin çektiği sıkıntıları çekmeyeceğinizi düşünüyorum. Burada öğrenmiş olduğunuz tecrübeler atandığınız okullardaki girdiğiniz derslerde size yol gösterecek ve rahat etmenizi sağlayacak. Öğrenciler üzerinde en büyük rol modellerden bir tanesi siz olacaksınız ve öğrencilerinize kurduğunuz cümleden tutun attığınız adıma kadar örnek olacağınızı düşünüyorum. Yetiştirdiğiniz öğrenciler gelecekte karşınıza herhangi bir meslek sahibi olarak çıktığında bir öğretmen için bundan daha büyük bir gururun olmadığını düşünüyorum. Bu gururu hepinizin yaşaması dileğiyle tekrardan hoş geldiniz diyor, eğitim öğretim hayatınızda başarılar diliyorum." CİHAN
<< Önceki Haber 'Öğretmenlik mesleğinin püf noktalarından biri sabırlı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER