OGS'ler tarih oluyor

Binali Yıldırım açıkladı: OGS'ler kaldırılıyor. Cezalar sürücüye SMS ile bildirilecek.

OGS'ler tarih oluyor

Köprü ve otoyollarda Hızlı Geçiş Sistemi ile birlikte halen kullanılmakta olan Otomatik Geçiş Sistemi’nin (OGS) kaldırılacağı açıklandı. Ankara’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım OGS sisteminin kaldırılacağını ve ceza bilgilendirme sistemi ile ilgili de köklü değişikliklerin yapılacağını söyledi.

BİR İYİ BİR KÖTÜ HABER

Bakan Yıldırım, HGS mağdurlarına da bir iyi bir de kötü haber verdi. HGS için sürücülere kesilen cezaların 2014 tarihli  olduğu belirten Yıldırım, 2015 cezalarının ise henüz gönderilmediğini söyledi.

Yıldırım “Cezalar en uzak mesafe dikkate alınarak kesilmişti. Şimdi yasal düzenleme yapılıp kullanılan mesafe için ceza uygulanacak, dolayısıyla cezalar düşecek. En uzak mesafenin on katı yerine, kaçak geçilen mesafenin 10 katı ceza ödenecek” dedi.

SÜRÜCÜYE SMS ATILACAK

Artık sürpriz cezalarının olmayacağını da belirten Bakan Yıldırım, kesilen cezaların geçiş anında sürücüye SMS ile bildirileceğini açıkladı.

Yüzlerce araç sahibinin korkulu rüyası olan “yanlış plakaya HGS cezası”nın nedeninin plakaların ortasına takılan vidalar olduğu ortaya çıkmıştı.

VİDA MAĞDURLARINA İYİ HABER

Son dönemde yanlış plakalara kesilen HGS ve radar cezaları da değerlendiren Yıldırım “Bu HGS şikayetleri doğru. Vidalı tüm plakalar kayıtlarda incelenecek, cezalar gerçek suçlulara gidecek.” dedi.


<< Önceki Haber OGS'ler tarih oluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER