OHAL'de 500 kilometre!

Milliyet'in haberine göre Kayseri'de 14 askerin şehit olduğu 55 askerin yaralandığı saldırıda kullanılan bomba yüklü araç OHAL şartlarında 500 km yol yaptı. Haberde saldırıda kaç askerin şehit olduğu ve hangi örgütün üstlendiği bilgisinin yer almamasının yan sıra PKK ve terör kelimesinin özenle yan yana kullanılmaması ise dikkat çekti.

Kayseri'de patlama, olay yerinden ilk görüntüler!

OHAL'de 500 kilometre

Milliyet Gazetesi bugün manşetten Tolga Şardan imzalı "işte katliam güzergahı" başlıklı bir haber yayınladı.

Haber şöyle: 

Kayseri 1. Komando Tugayı’ndaki askerleri çarşı iznine götüren sivil halk otobüsüne yönelik 17 Aralık’taki bombalı araçla terör saldırısı soruşturmasını yürüten emniyet birimleri, bazı önemli tespitler yaptı. Milliyet’in aldığı bilgiye göre, olaydan bir gün önce Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinden çalınan beyaz kamyonetin kullandığı güzergah belirlendi. Çalındıktan hemen sonra cuma sabaha karşı Şanlıurfa’dan TAG Otoyolu’nu kullanarak çıkış yapan kamyonet, Gaziantep üzerinden Adana’ya ulaştı.

Otoyolun kadirli çıkışını kullanarak ilçe yoluna giren kamyonetin Kayseri’ye doğru yola çıkmadan önce yaklaşık 10 saat bu bölgede kaldığı belirlendi. Karayolları üzerindeki plaka tanıma sistemi ve MOBESE’lerdeki incelemelerde çalıntı aracın, “bölgede buharlaşması” sırasında çalıntı kaydının gözükmemesi için Kırıkkale’deki aynı renk ve modeldeki bir kamyonete ait sahte ikiz plakanın takılıp bomba düzeneğinin yerleştirildiği anlaşıldı.

Sahte plakalı ve bomba düzeneği yüklenmiş olarak bu kez ara yollardan Kayseri’ye geçen bomba düzeneği yüklü aracın, Kozan-Feke-Saimbeyli’yi bağlayan ara yolu kullanıp Kahramanmaraş-Kayseri anayoluna çıktığı ve Pınarbaşı ilçesinden kente giriş yaptığı anlaşıldı.

Habere güvenlik birimlerinin saldırı sonrası yaptığı çalışmayı överek başlayan Milliyet'in ihmale ilişkin tek bir imada dahi bulunmaması dikkat çekti. Dahası saldırıda kaç askerin şehit olduğu kaç askerin yaralandığı bilgisi de özenle okuyucudan saklandı.

Haberin devamı da oldukça dikkat çekici:

Araştırmalarda, çalıntı aracın güvenlik güçlerinin ana yollar ve otoyollardaki uygulamalardan şüphe çekmemek için ara güzergahları kullandığı değerlendiriliyor. Patlayıcı artıklarının kriminal incelemesi sonrasında, Kayseri’deki bomba düzeneğinde Beşiktaş’taki bombalı saldırıda kullanılan fabrikasyon patlayıcıların kullanıldığı tespit edildi. Kayseri’deki düzenekte de yine RDX ve TNT’nin yanı sıra yeni kullanılmaya başlanan PETN adlı kimyasalın kullanıldığı anlaşıldı.

PKK’nın özellikle karayollarındaki aramalar sırasında şüphe çekmemek amacıyla bombalı araç eylemlerinde kullandığı bidonlar içine yerleştirilen amonyun nitrat ve gübre yerine daha az yer tutan gübre bileşenli patlayıcılarla aynı etkiyi yapan fabrikasyon patlayıcılara yöneldiği ifade ediliyor. Kayseri’deki eylemde kullanılan fabrikasyon patlayıcı düzeğinin 8-10 kg.’lık bir düzenek olduğu ve 1 kg’ı yaklaşık 2 tonluk basınç yaratan TNT ile güçlendirildiği belirtiliyor.

PKK ve terör örgütü kelimelerini yan yana kullanmayan Milliyet editörleri unuttuklarından mıdır bilinmez saldırıyı üstlenen TAK'ın adını da haberde hiç geçirmedi.

5N1K kuralının yok sayıldığı gazeteci sorgulayıcının yerinde yeller esen haberden anladığımız şu: Terör örgütü TAK/ PKK, OHAL şartlarında hiç bir engele takılmadan bomba yüklü araçla 4 il boyunca 500 kilometre dolaştı ve sonunda 17 Aralık günü Kayseri'de 14 askerin şehit olduğu kanlı bir eyleme imza attı. 

Haberin orjinali:






<< Önceki Haber OHAL'de 500 kilometre! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER