OHAL'in adı gitti kendisi sürüyor, 12 Eylül darbesi devam ediyor

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi ,12 Eylül 1980 Darbesi'nin sabah 03.00'da duyurulduğu TRT İstanbul Radyosu önünde bir açıklama yaptı. Açıklamada "OHAL'in adı gitti kendisi sürüyor, 12 Eylül darbesi devam ediyor" denildi.

SHABER3.COM

Elmadağ'da bulunan TRT İstanbul Radyosu önünde yapılan basın açıklamasına Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV), Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) ve 78'liler Girişimi'nin de destek verdi. Açıklamada "12 Eylül Devam Ediyor! Darbelere Hayır" pankartı açıldı.

 
"AKP 12 Eylül'ü pekiştirdi"
Evrensel'in haberine göre, basın açıklamasında konuşan İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, 12 Eylül darbesinin sabah 03:00'de TRT İstanbul Radyosundan duyurulduğunu hatırlattı ve “12 Eylül'ü tamamen ortadan kaldıracağını söyleyen AKP, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan ettiği ve iki yıl süren OHAL ile 12 Eylül'ü daha da pekiştirdi" diyerek söze başladı.

OHAL döneminde çıkan KHK'leri hatırlatan Yoleri, "OHAL'in adı gitti kendisi sürüyor, 12 Eylül darbesi devam ediyor" diye konuştu.

12 Eylül'ün bilançosu
12 Eylül darbesi sürecinde işlenen insanlığa karşı suçları hatırlatan Yoleri, "517 kişiye idam cezası verilmiş ve 50 infaz edilmişti. 300 kişi kuşkulu bir şekilde ölmüş, 171 kişinin işkenceden öldüğü belgelerle kanıtlanmış, 11 kişi göz altında kaybedilmişti" diye 12 Eylül'ün bilançosunu açıkladı.

"12 Eylül'e de, bugünkü devamına da hayır"
OHAL sürecinde yaşananlara da dikkat çeken Yoleri, “446 bin kişi hakkında adli işlem yapıldı. 80 bine yakın kişi tutuklandı. 20 bin civarında kişi adli kontrolle serbest bırakıldı. 125 bin 800 kamu görevlisi meslekten ihraç edildi. 20 bin dolayında memur açığa alındı. Her tür darbeye karşı biz insan hakları savunucuları 12 Eylül'e de, bugünkü devamına da hayır diyoruz" diye sözlerini bitirdi.
<< Önceki Haber OHAL'in adı gitti kendisi sürüyor, 12 Eylül darbesi... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER