Okan Buruk:10 kişi kalınca korktuk ama taraftarın desteğiyle kazandık

Okan Buruk:10 kişi kalınca korktuk ama taraftarın desteğiyle kazandık

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Okan Buruk, "10 kişi kaldıktan sonra biraz korkularımız oldu ama taraftarla birlikte takım ruhunu yakaladık, bu 3-0'lık galibiyette seyircinin de çok büyük bir payı var. Oyuncularımızı da tek tek kutluyorum." dedi.

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Buruk, maçın ardından yaptığı açıklamada, maçtan önce oyuncularına bir galibiyetin çok farklı yerlere götüreceğini söylediği belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün birinci dakikadan itibaren oyuncularım kazanmak için her şeyi yaptı. İlk yarıda çok net gol pozisyonlarımız vardı, kaçırdığımız pozisyonlar vardı, 3 tane direkten dönen top var. Oyun adına her şeyi yaptık. Şunu söylemek istiyorum, maçtan önce bizim için çok önemli olan taraftar desteği vardı, tesislerden başlayarak stada kadar getirdiler. Takımın bugün ki enerjisinde bunun çok büyük bir payı var. Özellikle 2. yarı 10 kişi kaldıktan sonra seyirciyle birlikte olan futbolcularımız 3-0'lık çok net bir galibiyet aldılar.

Oyuncularıma bu anlamda verdikleri mücadeleden dolayı gurur duyuyor onlara teşekkür ediyorum. İnşallah Sivasspor bundan sonra hak ettiği yerlere gelecektir. Şuan sıralamada istemediğimiz bir yerdeyiz. Bunu değiştirmek istiyoruz, inşallah bu da bizim için bir başlangıç olacak. Bu maç yeniden bir çıkış, oyuncuların kendilerine olan güvenlerini yeniden kazanma anlamında çok önemliydi. Hem taraftara hem şehre hem de oyuncularımıza teşekkür ediyorum."

"SİVASSPOR SAVUNMA ANLAMINDA ZAYIFTI"

Sivasspor'u teknik adam olmadan da takip ettiğini çok yakından tanıdığını kaydeden Okan Buruk, "Ligdeki bütün takımları tanıyoruz ama Sivasspor kadro yapısını uzun senelerdir bozmayan ve oyuncu kalitesi çok yüksek bir takım. Çok fazla pozisyona giren, hücumda çok etkili belki bunu bu sezon gerçekleştiremedi ama savunma anlamında takım savunmasını daha az yapan, çabuk gol yiyen ve çabuk kırılan bir takım hüviyeti vardı. Bunu biraz daha artırmaya çalıştık. Yaptığımız çalışmalar bu anlamda doğru cevap verdi. 2 haftadır net gol pozisyonu verdiğimiz hatırlamıyorum, geçen hafta Bursa gibi bir deplasmanda yediğimiz gole kadar hiç gol pozisyonu vermemiştik. Bunu geliştirmemiz gerekiyor. Oyuncularımızda bu güç ve istek var. Bizim hem savunma yapıp hem de rakibe baskı uygulayıp hem de çok gol pozisyonuna giren bir takım olmak istiyoruz. 2 maçtır topla oynama oranları bizim lehimizeydi. Topun bizde olması önemli, kaliteli oyuncularımız var, bunları kullanmak lazım. İnşallah bu maç onlar için bir güven oluşturacaktır. Bundan sonraki maçlarda bunu daha net görebiliriz." dedi.

"GALİBİYETTE TARAFTARLARIN PAYI BÜYÜK"

Eksik kaldıktan sonra korktuklarını ama taraftarların desteği ve oyuncularının azmiyle kazandıklarını söyleyen Okan Buruk, "10 kişi kaldıktan sonra kafamızda bir soru işareti oluştu; bu şekilde nasıl cevap vereceğiz diye. Ama oyuncuların inançları ve istekleri vardı, hiç birini aralarından ayıramıyorum. Tabi John Boye sarı kartı vardı, devre arasında uyarmıştık. Onun yaptığı bir hatayı diğer takım arkadaşları telafi etti. 10 kişi kaldıktan sonra biraz korkularımız oldu ama taraftarla birlikte takım o ruhunu yakaladık, bu 3-0'lık galibiyette seyircinin de çok büyük bir payı var. Oyuncularımızı da tek tek kutluyorum." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Okan Buruk:10 kişi kalınca korktuk ama taraftarın desteğiyle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER