Okan Buruk: Utanılacak bir mağlubiyet aldık


Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Okan Buruk, 4-0 kaybettikleri Osmanlıspor maçını değerlendirirken, hayatında bu kadar kötü bir maç yaşadığını hatırlamadığını söyledi.

Medicana Sivasspor'un Süper Lig'in 20. haftasında deplasmanda Osmanlıspor'a 4-0 mağlup olduğu karşılaşma sonrası teknik direktör Okan Buruk açıklamalarda bulundu. Oldukça üzgün ve moralsiz olduğu gözlenen Buruk, farklı mağlubiyeti utanılacak bir skor olarak değerlendirdi.

Çok zor bir süreçten geçerek bu maça geldiklerini dile getiren genç teknik adam, "Benim ve herkesin bu maçtan beklentisi çok daha fazlaydı. Özellikle maçın başında bir arada oynadık, mücadele gücümüz yüksekti. Çok fazla öne çıkamadık, çok fazla pozisyon yakalayamadık. Özellikle ilk yarı oyunu dengede tutmak istiyorduk. Rakibimizin özellikle öne geçtikten sonra çok daha etkili bir takım olduğunu biliyorduk. İlk yarı çok pozisyona girememenin yanında çok basit hatalarla da kalemizde 2 gol gördük. Gollerden sonra değişiklik yaptık. Oyunu çevirmek için, maça ortak olmak için her şeyi denedik ama maçın başından sonuna kadar rakibimiz maçı bizden daha fazla istedi, daha fazlasını yaptı, daha soğuk kanlıydı, daha kendine güvenliydi." dedi.

Hayatının en kötü maçını yaşadığının altını çizen Okan Buruk, "Ne top bizdeyken ne de top rakipteyken en iyisini yapabildik. Belki bu senenin en kötüsünü yaptık. Ben de kendi hayatımda bu kadar kötü maç yaşadığımı hatırlamıyorum." diyerek, şöyle devam etti:

"Özür dilememiz gerekiyor ama özür dilemekte nereye kadar çünkü böyle kritik maçta daha fazlasını yapmamız gerekiyordu. Özellikle orta sahada önemli eksiklerimiz vardı. 2 tane savunmacı orta sahamız hem Yiğit'in hem Kone'nin olmayışı Oumari'ye değişik bir rol vermeye itti.

Oyunu 0-0 götürebilseydik biraz daha rakibe karşı pozisyon bulmayı umut ediyorduk. Ama yediğimiz gol, ikinci yarı yaptığımız hamleler belki 2-0'dan sonra aldığımız risklerle maç daha iyiye gideceğine, maça ortak olacağımıza 4-0'lık hepimizin utanacağı bir mağlubiyet aldık. Bu takımın teknik direktörü olarak öncelikle Sivasspor taraftarından ve halkımızdan özür dilemek istiyorum."
CİHAN
<< Önceki Haber Okan Buruk: Utanılacak bir mağlubiyet aldık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER