Oktay Usta Aktif Eğitim Sen'lilerle Şanlıurfa mutfağında buluştu


ŞANLIURFA (CİHAN)- Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim Sen) Şanlıurfa Şubesi, Dünya Kadınlar Günü'nde sevilen televizyon programcısı Oktay Aymelek ile kadın üyelerini buluşturdu. 600'ü aşkın sendikalı ve gönüllü kadının katıldığı programda pasta, yöresel yemek ve tatlı olmak üzere üç kategoride yarışma yapıldı.

Ömer Türkmen Kültür Merkezi'ndeki programa, sendika üyelerinin yanısıra gönüllüler de katıldı. Program, Oktay Usta'nın yönettiği yemek yarışmasıyla başladı. Her kategoride 15 kişinin katıldığı yarışmada birincilere çeyrek altın, ikincilere tencere seti, üçüncülere çaydanlık seti hediye edildi. Oktay Usta, yemek yapmayla ilgili bazı püf noktalarını ve pratik yolları da anlattı. Sohbet havasında geçen programın sponsoru ve jüri üyelerine fincan takımı hediye edildi.

Programda konuşan Aktif Eğitim Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Osman Çakmak, kadına yönelik şiddetin arttığı bugünlerde, kadına yönelik programların daha da önem kazandığını söyledi. Çakmak, "Kadınlara yönelik şiddetin ve işkencenin arttığı bu dönemde, farkındalık yaratacak etkinlikler düzenleyerek toplumumuza hassasiyet hissi aşılamak istiyoruz. Bu amacımızın ilk adımını da Oktay Usta ile beraber attık. Bu adımlara, aynı kararlılıkla hiç durmadan devam edeceğiz." dedi. Bir toplumun eğitilmesinin kadını eğitmekten geçtiğinin altını çizen Çakmak, "Bir erkeği eğitirseniz, bir adamı eğitmiş olursunuz fakat bir kadını eğitirseniz bir nesli eğitmiş olursunuz." şeklinde konuştu. Osman Çakmak, programın sonunda Oktay Usta'ya, Şanlıurfa hatırası olarak bakır işleme hediye etti. CİHAN
<< Önceki Haber Oktay Usta Aktif Eğitim Sen'lilerle Şanlıurfa mutfağında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER