Oktay Usta'nın katıldığı programda 'Çorum beşlisi' yarıştı


Ekranların sevilen yüzlerinden Oktay Usta, Çorum'da Armoni Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'nin düzenlediği yemek yarışmasına katıldı. Ev hanımlarının hünerlerini sergilediği programda, meşhur 'Çorum beşlisi' yarıştı.

Samanyolu TV'de Yeşil Elma isimli yemek programı yapan ve 'Oktay Usta' olarak bilinen Oktay Aymelek, Çorumlu kadınlarla yemek yarışmasında bir araya geldi. Anvatar Otel'de gerçekleşen ve büyük ilgi gören yarışma, 'Çorum beşlisi' olarak bilinen düğün çorbası, et yemeği, pilav, su böreği ve baklava olmak üzere 5 ayrı kategoride yapıldı. Ön elemeyi geçen ev hanımlarının kendi elleriyle hazırladığı yemekler jürinin beğenisine sunuldu.

Birbirinden lezzetli yemekleri değerlendiren Oktay Usta, "Çorum'da Anadolu sofrasının en güzel lezzetleri yarışıyor. Ablalarımızın hazırlamış oldukları yemeklerle başarı elde edeceklerini umut ediyorum ve tüm yarışmacılarımıza başarılar diliyorum." dedi.

Oktay Usta'nın hakemliğinde düzenlenen yarışmada en lezzetli Çorum beşlisi seçildi. Yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi. Çorum beşlisi yarışmasının yanı sıra programa katılanlar arasında çeşitli yemek yarışmaları da düzenlendi. Oktay Usta, program sonunda kitaplarını imzaladı.

Çorum'a ilk kez geldiğini anlatan Oktay Usta, yarışmayla ilgili şunları söyledi: "Daha önce İskilip Dolması gibi Çorum'un meşhur yemeklerini duymuştum. Ancak Çorum beşlisini ilk kez burada görmek nasip oldu. Bugün çok güzel bir program oldu. 5 kategoride yemek yarışması yaptık. Çorum'un hünerli ablaları kıyasıya bir yarışma ortaya çıkardı."
CİHAN
<< Önceki Haber Oktay Usta'nın katıldığı programda 'Çorum beşlisi'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER