İstifa etti "Paralel" oldu

Oktay Vural MHP Grup Başkanvekilliği görevinden "yönetim anlayışının yaralayıcı olduğunu gördüm" sözleriyle istifa etti. Havuz Medyası, Oktay Vural'ı hemen "Paralel" ilan etti.

İstifa etti

Kurultay ve mahkeme süreçleri nedeniyle yoğun günler geçiren MHP dün gelen sürpriz bir istifa haberi ile sarsıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "sağ kolu" olarak bilinen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural bu görevinden istifa etti.

"Partinin içinde bulunduğu durumun, yönetim anlayışının yaralayıcı olduğunu gördüm" diyerek istifasını Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye sunduğunu belirten Oktay Vural istifasıyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

"Partinin geleceği için elimden gelen bütün projelere ve sorumluluğumun gerektirdiği her türlü harekete katılacağım. Artık gönüller yıkmak değil gönüller yapmak gerekiyor. Bu durum benim hem şahsıma hem makamına zarar veriyordu, bu nedenle ayrılmaya karar verdim"

Oktay Vural'ın istifası MHP'lilerden çok Havuz Medyasını üzdü. Daha önceleri Bahçeli'ye hakarete varan değerlendirmelerde bulunan Havuz Medyası, MHP'de muhalif hareket başladığı andan itibaren birden "Bahçeli Sevici" kesilmişti. Hatta Saray'a ve AKP'ye yakın Cemil Barlas, daha önce yerden yere vurdukları Bahçeli için "Devlet Bahçeli Can"dır" diye tweet bile atmıştı.

OKTAY VURAL İSTİFA ETTİ, HAVUZ MEDYASI "PARALEL"E BAĞLADI

Oktay Vural'ın istifasını manşetten gören AKP'ye yakın Star Gazetesi, "Paralel Brütüs" manşeti ile Vural'ın istifasını hemen "Paralel"e bağladı. AKP'nin ve Saray'ın işine gelmeyen hemen herşeyi "Paralel"e bağlama konusunda "yetenekli" olan Havuz Medyasının "Muhalif Harekete" katılacağı sorusunu cevapsız bırakan Oktay Vural'ı hemen "Paralel"e bağlaması ise şaşırtmadı.

BAHÇELİ'YE DESTEK DEKLARASYONUNA DA İMZA ATMAMIŞTI

Oktay Vural'ın bir süredir Genel Başkan Devlet Bahçeli ile partinin yönetimi noktasında fikir ayrılıkları yaşadığı konuşuluyordu. Bu durum muhaliflerin başlattığı harekete ilişkin süreçte daha da derinleşti. Vural, genel merkezin Devlet Bahçeli'ye destek için hazırladığı deklarasyona imza atmadı.

DENGELERİ ETKİLEYEBİLİR

Uzun yıllar MHP'de çeşitli görevlerde bulunmuş ve partide ciddi bir karşılığı bulanan Oktay Vural'ın 10 Temmuz kongre sürecine ilişkin takınacağı tavrın, dengeler üzerinde etkili olabileceği belirtildi.

Kaynak: Aktifhaber
<< Önceki Haber İstifa etti "Paralel" oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER