Oktay Vural: PKK/KCK paralel devleti oluşuyor, farkında mısınız?

Oktay Vural: PKK/KCK paralel devleti oluşuyor, farkında mısınız?

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Türkiye kan kaybediyor. PKK/KCK paralel devleti oluşuyor, farkında mısınız? Ya millet ya silah egemenliği; ya hukuk ya zorbalık; ya kardeşlik ya ayrışma, çatışma." dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi. Yaşanılan gelişmelerin turnosol kağıdı görevi gördüğünü dile getiren Vural, bu sürecin, yaşanılanların ve MHP'nin duruşunun çok açık ve net olduğuna dikkat çekti.

"Bugün ortaya çıkan bu tablo karşısında MHP'nin duruşu, tespiti, ne kadar haklı olduğu gerçeğiyle karşı karşıyayız. Uyarımızı sürekli yaptık, önerilerimizi kamuoyuna ortaya koyduk. Yapmayın etmeyin dedik." diyen Vural, PKK terör örgütünün güçlendiğini, alan hakimiyetini güçlendirdiğini söyledi.

PKK'NIN VARLIĞINI MI ARAŞTIRACAKSINIZ?

Dün aslında Meclis'i olağanüstü toplantıyı çağıranın HDP olduğunu savunan Vural, şunları kaydetti: "CHP'nin imzalarıyla Meclis'e geldi. CHP, HDP'nin koltuk değnekliğini yaparak Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırdılar. CHP'nin araştırma önergesini kabul etmeyeceğimizi salı günü herkesten önce açıkladım. MHP'nin tutumu dimdik ve doğrudur, MHP'nin tutumu haklı çıkmıştır. Bugün 3 şehidimiz var. Hangi yüzle teröre siyasi çözüm bulmak isteyenler, teröre Kürt sorunu var diyerek meşruiyet alanı oluşturmak isteyenler hangi yüzle konuşuyor? PKK'nın varlığını mı araştıracaksınız? Bu eylemi PKK'nın yapmadığına dair bir kamuoyu mu oluşturacaksınz? Herkes haddini bilmelidir."

BİZİM ÇİZGİMİZ MİLLETİN, DEMOKRASİNİN YANIDIR

"MHP, terörün araştırılmasına hayır dediğimiz gibi gösteriliyor. Türkiye kan kaybediyor. PKK/KCK paralel devleti oluşuyor, farkında mısınız? Ya millet ya silah egemenliği; ya hukuk ya zorbalık ya kardeşlik ya ayrışma, çatışma." diyen Vural, "MHP'nin çok açık, net tutumu varken şu veya bu parti ile birlikte gösterme çabası nedir? Bizim çizgimiz milletin, Cumhuriyetin, milli mücadele, milli kimliğin, demokrasinin yanındadır. Silaha, bölücülere temsil edecek bir irademiz yoktur. Silahın meşruiyeti yoktur. PKK'yı meşrulaştırmak isteyen kim olursa olsun, CHP'nin AKP'nin karşısında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

YAPILMASI GEREKEN TERÖRÜ DIŞLAMAK, UZANTILARINI HİZAYA GETİRMEKTİR

"Ne güzel Cudi dağlarında piknik yapılıyordu, terör örgütünün paçavraları serbest bıkarıldı, ateşkes yapıldı. Bu süreci destekleyen, göz yuman kim varsa hepiniz oradaydınız, hepiniz sorumlusunuz." diyen Vural, "Herkesi milletle birlikte olmaya davet ediyoruz. Komisyon ve deklarasyonlarla oyalanlar, bu şehitlerin vebalini taşıyacaktır. Dün AKP Kürt sorunu var diyordu, bugün CHP Kürt sorunu var diyor. Dün AKP komisyon kuralım diyordu, bugün CHP komisyon kuralım diyor. Askeri öldürenin PKK olduğundan şüpheniz mi var? IŞİD'ten şüpheniz mi var? Bilmiyor musunuz, görmüyor musunuz? Yapılması gereken terörü dışlamak, uzantılarını hizaya getirmektir." diye konuştu.

YALÇIN AKDOĞAN'IN SÖZLERİ VAHİM SÖZLER

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Vural, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın HDP'li Selahattin Demirtaş'ın 'seni başkan yaptırmayacağız' açıklamasıyla ilgili söylediği sözlerin sorulması üzerine "Vahim sözler. Mesele bunlar için koltuk meselesi. Bütün bu süreçlerin oy devşirmek için yapıldığını ortaya koyuyor ama hepimiz kaybediyoruz." dedi.

AKP-CHP koalisyon hükümeti kurulmasıyla ilgili yapılan görüşmelere de değinen Vural, "Ne oynaşıyorsunuz, oyalanıyorsunuz? AKP-CHP gün aşırı toplanıyorsunuz. Beraber birlikte olun, HDP de yandaşınız olsun. Varsa çözüm, millete anlatın. Millete anlatmaktan korktuğunuz şeyler mi var?" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 'CHP ve MHP'nin çözüm sürecine yönelik eleştirileri haklıydı' açıklamasıyla ilgili ise Vural, "Benim haklı olmam önemli değil; ödediğimiz bedeller önemlidir. Mesele CHP-AKP meselesi değil, Türkiye meselesidir. Ama otorite, huzur, kan kaybeden Türkiye oldu." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Oktay Vural: PKK/KCK paralel devleti oluşuyor, farkında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER