Okul değil aile şirketi

Türk Eğitim-Sen 3 No’lu Şube Başkanı Sarısayın, bazı okullarda Eğitim Bir-Sen üyesi öğretmenlerin eşlerinden birinin müdür diğerinin ise müdür yardımcısı olarak atandığını belirtti.

Okul değil aile şirketi

Okul müdürlerinin puanlama sistemi sonucu atanması ve birçok müdürün koltuğunu kaybetmesiyle başlayan kriz tam olarak alışamamışken, eğitim camiasını çileden çıkaran yeni bir gelişme yaşandı. 

İzmir’de çoğunluğu hükumete yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir-Sen üyesi öğretmenlerin müdür olarak atanmasının ardından bu kez aynı okulda müdür olarak görev yapan eğitimcilerin, eşlerini de çalıştıkları kuruma müdür yardımcısı yaptıkları ortaya çıktı.

Türk Eğitim-Sen İzmir 3 No’lu Şube Başkanı Adnan Sarısayın, bu durumun etik olmadığını belirterek, okulların aile şirketine döndüğünü savundu.

OKULLARI EŞLER YÖNETİYOR

Başkan Sarısayın’ın eleştirdiği okulların başında, Narlıdere İmam Hatip Ortaokulu geliyor. Bu okulun müdürlük koltuğunda Nurdoğan Aksoy oturuyor. Müdür Yardımcılığı görevini ise Medine Aksoy yürütüyor. 

Eleştirilerin hedefinde kalan bir diğer okul ise Buca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi. Bu okulda da müdür koltuğu Rıdvan Çınar’a emanet. Müdür Yardımcısı ise Emine Çınar. 

Benzer bir tablo da Balçova İmam Hatip Ortaokulu’nda bulunuyor. Burada da okul müdürü Bülent Akan. Müdür Yardımcısı Akan’ın eşi İrem Akan. Başkanı Adnan Sarısayın; “Aynı okulda, karı koca görev yapıyor. 

Bunlardan biri müdür diğeri müdür yardımcısı. Bu şekilde atananlar suçlu değil. Sonuçta ikisi de öğretmen. Ama bunları aynı okula atamak etik değil. Burada bir soruşturma olsa, bir yolsuzluk olsa bu kişiler diğerinin aleyhine nasıl ifade verecek” diyerek tepki gösterdi.

32 YILDIR İLK KEZ GÖRÜYORUM

32 yıllık öğretmen olduğunu belirten Sarısayın; “Bu tür atamalara bu dönem hariç hiç rastlamadım. Müdür atamalarındaki puanlamalı değerlendirmelerde sadece bir sendikaya üye olan eğitimciler kayırıldı. 

Müdür yardımcısı görevlendirmelerinde de yüzde 99’u bir sendikanın üyesi olan kişiler seçildi. Şimdi bu okullarda müdür olanların eşleri de müdür yardımcısı olarak göreve başladı. Hanedanlık gibi, aile şirketi yönetiliyormuş gibi… 

Bu kabul edilebilir bir durum değil. Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Koç, müdür vekilliği görevinde iken, müdürlüğün binasının bulunduğu bahçedeki okulda eşi Özlem Koç’u müdür yardımcısı olarak görevlendirdi. Atananların ortak özelliği bir sendika üyesi olmaları. 

Hatta bunlardan bazıları sendikada yönetici konumunda. Karı koca olmaları da ayrı bir skandal. Liyakate göre atamalar yapılmalı” ifadelerini kullandı.

Başbakan’ın haberi var mı?

Başkan Adnan Sarısayın Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçtiğimiz günlerde söylediği “Bu milletin hiçbir çocuğunu ayırt etmeyiz” sözlerini hatırlatarak “Acaba Başbakan Davutoğlu’nun bu ayrımcılıktan haberi var mı? Biz diğer sendikaların üyeleri bu milletin çocuğu değil miyiz? Sadece bir sendika üyeleri kayırılırken bu haksızlık nasıl izah edilebilir?” diye sordu.

Umut KARAKOYUN / gazetedokuzeylul
<< Önceki Haber Okul değil aile şirketi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER