Okul müdürlüğü mülakat sınavında suistimal yapanlarla ilgili dava başladı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Aralık 15 2015
Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay ile 2 şube müdürünün 'okul müdürlüğü mülakat sınavında' görevi kötüye kullandıkları iddiası ile açılan davada yargılanmalarına başlandı. Beykoz 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık sıfatıyla yargılanan şube müdürü Necla Çağlayan, herkese olumlu not verdiği halde sisteme olumsuz not vermiş gibi giriş yapıldığını söyledi.
Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay ile 2 şube müdürünün 'okul müdürlüğü mülakat sınavında' görevi kötüye kullandıkları iddiası ile açılan davada yargılanmalarına başlandı. Beykoz 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık sıfatıyla yargılanan şube müdürü Necla Çağlayan, herkese olumlu not verdiği halde sisteme olumsuz not vermiş gibi giriş yapıldığını söyledi.

Türk Eğitim Sen İstanbul 3 nolu şubesi, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay ile şube müdürleri Necla Çağlayan ve Ahmet Güner'in okul müdürlerinin performans değerlendirmeleri sırasında objektif davranmadıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmuştu. Konu üzerine harekete geçen Beykoz Kaymakamlığı yargılama izni vermemiş, sendika da konuyu İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne götürmüştü. Bölge İdare Mahkemesi'nin sendikayı haklı bulması nedeniyle Beykoz Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Necla Çağlayan ve Ahmet Güner'e görevi kötüye kullandıkları gerekçesiyle dava açılmıştı. Bugün Beykoz 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Kazım Bozbay, Necla Çağlayan, Ahmet Güner ile Türk Eğitim Sen üyesi mağdur okul müdürleri katıldı. Yaklaşık 2 saat süren duruşma sırasında Kazım Bozbay ile Ahmet Güner savunma yapmak için ek süre istedi.

SANIK ŞUBE MÜDÜRESİ: ŞİFREM KULLANILDI

Sanıklardan Necla Çağlayan ise savunma yapmak için hazır olduğunu söyledi. Hakime müşteki olarak hazır bulunan Ayhan Özgün, Ramazan Aygün, Aslan Kadıoğlu ve Ali Rıdvan Çakır'ı tanıdığını söyleyerek başlayan Çağlayan, olumlu not verdiği halde sisteme olumsuz not vermiş gibi giriş yapıldığını anlattı. Çağlayan, "Bu formları biz fiziki olarak imzalamadık. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı'nın elektronik programı kapsamında kendi şifremizle giriş yapıp formları doldurduk. Ben kendi kanaatimi bildirdim. Ancak formları diğer sanıklar Kazım Bozbay ve Ahmet Güner doldurdular. Formları akşam 17.00'den sonra tanzim ettik. Hakkımda form tanzim ettiğim okul müdürü sayısı 37'dir. Ben gerek müştekiler gerekçe diğer çalışma arkadaşlarım hakkında olumsuz dü

Bu haberler de ilginizi çekebilir