Okul önlerindeki uyuşturucu satıcılarına dikkat


Türkiye Yeşilay Cemiyeti Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Timurbanga, 2015-2016 Eğitim-Öğretim sezonunun açılmasıyla okul önlerindeki uyuşturucu satıcılarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Timurbanga yaptığı açıklamada, torbacıların okul önlerini mesken tuttuğunu belirtti. Timurbanga, şu uyarılarda bulundu: "Özellikle okul önlerine kurulan tezgahlarda torbacılar önlüklü, formalı çocuklara uyuşturucu satmıyorlar, uyuşturucu alacak olan çocuğa formanı çıkar yanımıza öyle gel diyorlar. Polis baskınından kurtulmak için ise erkete denilen nöbetçileri çevreye koyarak uyarı mekanizması kurmuş durumdalar. Bir torbacı günde yaklaşık 100 kişiye uyuşturucu satıyor. Özellikle son yıllarda sentetik uyuşturucu üretimi fevkalade artmış durumda, bunlarında ucuz olması torbacıların işini daha da kolaylaştırıyor. Bir kilogram sentetik kannabinoidden 50 kilogram uyuşturucu çıkarılabildiğini, dolayısıyla ele geçirilen 70 kilogram sentetik kannabinoid sayesinde 3,5 ton eş değerde uyuşturucu üretilebiliyor."

NARKOTİM EKİPLERİNE AİLELER DESTEK VERMELİ

Emniyet görevlilerine ailelerin de destek vermesi gerektiğini kaydeden Timurbanga, şöyle konuştu: "İl Emniyet müdürlükleri bünyelerinde kurdukları narkotimlerle okul önlerinde koruyucu tedbir almakla birlikte gözü dönmüş torbacılar özellikle daha önceden müşteri konumuna soktukları öğrenciler aracılığıyla 'arkadaş sen erkek değilmisin', 'bir seferden bir şey olmaz' formatlarını kullanarak gençleri zehirlemeye devam etmektedirler. Aileler burada çok duyarlı olmalılar zira en büyük hata 'benim çocuğum yapmaz' denmemeli çocuğumuzun okul dönüşü hal ve tavırları gözlemlenmeli, arkadaş çevresi sıkı takibe alınmalı."Okul-onlerindeki-uyusturucu-saticilarina-dikkat-1897659.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Okul önlerindeki uyuşturucu satıcılarına dikkat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER